Werkgeluk in tijden van verandering: hoe blijf je positief?

Je weet het op dit moment misschien maar al te goed. In de loop van je carrière kun je voor een hoop verrassingen komen te staan. Het belangrijkste van alles is dat je je eigen werkgeluk altijd op de eerste plek blijft zetten, ongeacht hoe de situatie zich voor gaat doen. En breken er tijden aan van veel verandering? Dan weet je ook maar al te goed dat het soms lastig is om daar altijd een positieve houding tegenover te hebben. Hoe je dit het beste aan kunt pakken, lees je in dit blog.

Probeer altijd goed te blijven communiceren met werknemers binnen het team

Op het moment dat je merkt dat je net even wat minder gemotiveerd bent, kan dat verschillende factoren hebben. Het kan niet alleen vanuit jezelf komen, maar ook deels worden veroorzaakt door het team waarin je op dit moment werkzaam bent. Probeer daarom altijd om de communicatie met de collega’s eerlijk en open te houden. Wat pak je dit goed aan? Dan weet je ook meteen zeker dat de werkdruk goed en gelijkmatig blijft en dat eventuele klachten zoals overspannen zijn kunnen worden voorkomen. En voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan genezen.

Ontdek waar je passie ligt en probeer dit door te vertalen binnen het bedrijf

Maar in tijden van verandering heb je juist ook wat meer ruimte om te ontdekken wat je nu écht leuk lijkt aan een baan. Want in de loop van de tijd kan het zomaar zo zijn dat dit aan het veranderen is en dat je dus ook nieuwe interesses krijgt. Op het moment dat je helder voor jezelf in kaart hebt gebracht wat je passie is, kan het zomaar zo zijn dat je je eigen werkgeluk een aanzienlijke boost kunt geven. 

Zorg er altijd voor dat de werk-privé balans optimaal blijft voor veel meer werkgeluk

Het belangrijkste van alles is dat je eigen werk-privé balans optimaal blijft gedurende je carrière. Dus merk je op dit moment dat je meer en meer aan het overwerken bent? Dat je taken hebt gekregen waar je gedemotiveerd door raakt? Door dit aan te kaarten bij je eigen leidinggevende, kunnen daar erg concreet de nodige stappen in worden gezet. En zo geef je het werkgeluk vanaf het eerste moment meteen een flinke boost. Ook kun je hierdoor klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn op de werkvloer aanzienlijk verminderen.

Vorige

Een auto of bus huren: alles wat je moet weten

Volgende

Tulpen Beschilderen met een Vork: Een Creatieve en Educatieve Knutselactiviteit