Welke Eettafel past het beste bij jou?

Door het grote aanbod aan eettafels kan het lastig zijn om een keuze te maken. Eettafels zijn er in verschillende soorten en maten. Geen huis is hetzelfde, dus daarom moet je kijken wat het beste bij jou in huis past. Komt een ronde eettafel beter uit, omdat er niet veel plek is voor een vierkante tafel? Of wil je graag een grote opvallende poot onder het blad? In deze blog ontdek je de verschillende mogelijkheden.

Ronde en ovale Tafelbladen

Tafelbladen zijn er in verschillende maten en vormen. Een ronde eettafel is vooral geschikt voor een kleine ruimte. Door de efficiënte benutting van ruimte kan iedereen eenvoudig bij de spullen die op tafel staan. Dat maakt deze tafel erg geschikt voor het spelen van spelletjes of een diner met vrienden. Naast een ronde tafel is er ook een ovale tafel. Een ovale tafel is erg mooi als er voldoende ruimte is. De afgestompte hoeken maakt het mogelijk dat er indien nodig extra mensen aan tafel kunnen schuiven. Ideaal dus als er meer mensen op bezoek komen dan verwacht.

Rechthoekige tafelbladen

Rechthoekige tafels zijn al jaren de meest populaire tafels. Ze komen goed tot hun recht in een ruimtelijke eetkamer. Ook kunnen ze goed met één kant tegen een muur aan staan. Als je niet veel ruimte hebt dan is een vierkante eettafel ideaal. Een vierkante tafel bewaakt een symmetrische uitstraling van een ruimte. Een ander voordeel is dat elke persoon op gelijke afstand van elkaar zit, zodat je elkaar goed kan zien.

Tafelpoten

Wil je graag een populaire ovale tafel in je woning? Dan is de X-poot een erg goed optie voor onder het ovale blad. De poten vallen in het midden als een soort spin bij elkaar. Er kunnen op deze manier erg veel stoelen omheen geschoven worden en niemand heeft dan last van de poten. Naast de X-poot bestaat er ook een U-poot. Deze wordt gemonteerd aan beide zijden van de eettafel. Dit is ideaal als je graag een grote tafel in de eetkamer of keuken wilt, maar geen groot gezin hebt. Wil je wel graag dat er veel mensen om de tafel passen? Dan kun je de poten iets meer richting het midden van de tafel monteren, zo heeft iedereen genoeg beenruimte.

Vind jouw eettafel bij Sfeer.nl

Ben je erachter gekomen welke vorm het beste in jouw huis past? Kies dan een mooie eettafel van Sfeer.nl. Deze webshop heeft zeer luxe tafels die jouw woning de nodige klasse meegeven. Sfeer.nl kenmerkt zich door snelle verzending en een hoge klanttevredenheid, dus twijfel niet om hier de eetkamertafel van jouw dromen te bestellen!

Vorige

Dé online shop voor alle soorten kleurstoffen

Volgende

Stile Floors: dé plek voor al jouw vloeren!