/

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een e-bike?

De e-bike. Nog niet zo heel lang geleden maakte de fiets zijn intrede in Nederland. Het ondersteunnigsapparaat voor ouderen is uitgegroeid tot een beroemd fenomeen van alle generaties. Maar wat komt er allemaal kijken bij het kopen van zo’n e-bike?

Aandrijving

Als je voor het eerste op een e-bike gaat zitten, moet je ten eerste oppassen dat je niet veel te hard wegfietst. Ten tweede moet je goed opletten waar de drijvende kracht vandaan komt. Je hebt namelijk verschillende systemen op verschillende fietsen zitten. De aandrijving kan vanuit het midden komen, maar ook bij het voor – of achterwiel vandaan komen. Het grootste verschil zit hem in de wielen. Bij het achterwiel voelt het vaak alsof er een steuntje in de rug wordt gegeven. Bij het voorwiel is het alsof de fiets vanzelf fietst. Een proefrit maken op verschillende fietsen is de beste manier om te kijken wat jij lekker vindt fietsen.

Levensduur accu

Iets anders waar je op moet letten bij een e-bike kopen, is de levensduur van de accu. De accu is natuurlijk de batterij van de fietst. Die bepaalt hoe lang je met ondersteuning kan fietsen. Een sterke accu kan je vele kilometers verder helpen, maar een accu van mindere kwaliteit zal je sneller in de steek laten. Dan lijkt de keus simpel: gaan voor een betere accu. Toch zijn deze accu’s vaak duurder en niet per se veel beter. Waar je op moet letten is bijvoorbeeld de kilomaterradius en de sterkte van de accu. Sommige sterke accu’s kunnen goed tegen de wind in presteren, anderen gaan sneller leeg bij tegenwind maar kunnen lang hetzelfde tempo volhouden. Niet één antwoord is hier het goede antwoord. De keuze moet afhankelijk zijn van het fietsgedrag.

Accessoires

Een fiets koop je natuurlijk voor zijn hoofddoel: fietsen, maar toch zijn de accessoires van een fiets ook belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lichten, het zadel en de handvaten, maar ook fietstassen, banden en fietsmandjes. Alle aspecten kunnen deze e-bike doen omtoveren tot een unieke fiets die helemaal bij jouw past. Zodat je veilig en in stijl iedereen kan inhalen met je snelle fiets.

Vorige

Tips voor het kopen van aandelen

Volgende

Geef je kantoor een industrieel tintje