Wat is een Fairybell Kerstboom? + Leuke tips om de kerstboom te plaatsen en versieren

Echte kerstliefhebbers kunnen vaak niet wachten tot het zover is: kerstmis! De tijd van de kerstboomlampjes en kerstbomen. Vaak staan liefhebbers te trappelen om een kerstboom uit te zoeken en de kerst verlichting en kerstballen van zolder te halen. Maar misschien ben jij nog in dubio wat voor kerstboom het dit jaar wordt? Misschien wel een Fairybell kerstboom gecombineerd met leuke kerstlampjes buiten? Hieronder leggen we uit wat Fairybell kerstbomen zijn en geven we tips voor het plaatsen en versieren van je kerstboom.

Wat is een Fairybell kerstboom?

Een Fairybell kerstboom is een kerstboom van een specifiek merk: Fairybell. Het is een kerstboom voor buiten, die de vorm heeft van een (vlaggen)mast. De kerstboom is versierd met lichtjes. Kerstverlichting kopen bij een Fairybell kerstboom is dus wel een must, maar dan ziet het er ook echt heel feestelijk uit. Er zijn Fairybell kerstbomen van 3 meter, 6 meter of 8 meter. Je ziet ze vaak op pleinen en openbare plekken, maar in de voortuin komt deze vlaggenmastkerstboom ook goed tot zijn recht.

Kerstboom plaatsen

Waar moet je op letten als je een kerstboom gaat uitzoeken? Stel dat je geen Fairybell kerstboom wilt, maar een traditionele kerstboom. Dan is een belangrijke tip om voordat je een kerstboom gaat kopen, te kijken waar de kerstboom komt te staan. Komt de kerstboom binnen in huis te staan? Kijk dan goed of hij tochtvrij kan staan. Let er ook op dat je de kerstboom niet te dicht bij de verwarming zet. Dan droogt hij snel uit en verliest hij sneller naalden dan je lief is. Zorg voor voldoende licht, maar het licht mag niet te fel zijn. Eventueel kun je de lengte, breedte en hoogte van de gewenste plek even opmeten, dan weet je de maximale grootte van de kerstboom. Wil je al dit gedoe niet? Dan ga je wellicht voor een nepboom, dan moet je favoriete plaats in huis om ‘m neer te zetten, aan een stuk minder voorwaarden voldoen.

Met of zonder kluit?

Heb je de ideale plek voor je kerstboom onderzocht, dan wordt het tijd om er eentje te gaan halen. Hartstikke leuk en voor sommige families een heuse traditie. Belangrijke vraag waar je even over na moet denken is of je een kerstboom met of zonder kluit neemt. Als je ‘m heel vroeg in huis haalt en je wilt ‘m zo lang mogelijk laten staan, dan is het verstandig om een exemplaar met kluit te kiezen. Een kerstboom met kluit verliest minder naalden. Je kunt de boom na kerst bovendien in de tuin zetten. Koop je een kerstboom zonder kluit? Dan is het verstandig om er een standaard bij te halen, waar je de boom in zet. Je kunt ‘m dan water geven. Zaag wel 5 cm van de stam af, voordat je de boom in de standaard plaatst. Controleer de stabiliteit. Je wilt niet dat de boom omvalt.

Wat te doen tijdens het uitzoeken?

Je staat voor een mooie collectie kerstbomen. Waar let je nou op, zodat je de perfecte boom uitzoekt waar je lang van kunt genieten? Een tip is om eens flink te schudden aan de boom. Vallen er direct naalden uit? Tja, dan is het beter om een andere boom uit te zoeken, want de boom die al bij het uitzoeken naalden verliest is niet zo vers. Wil je per se een heel verse boom in huis halen? Dan kun je op veel plaatsen in Nederland zelf een boom uitzoeken en afzagen. Deze bomen zijn vaak goedkoper dan bij een tuincentrum. Vind jij het belangrijk dat je een duurzame boom koopt? Dan kun je een kerstboom adopteren. Je huurt de boom voor de kerstperiode, daarna gaat hij de grond weer in.

Soorten kerstbomen

Er zijn verschillende soorten kerstbomen te koop. De best verkochte bomen zijn de fijnspar en de Nordmann.

De fijnspar is populair, omdat hij een lekkere dennengeur verspreidt. De naalden vallen wel relatief snel uit en ze prikken. Het is vaak een van de goedkopere bomen.

De Nordmann is bekend bij veel mensen en wordt veel verkocht. Hij geurt niet, behalve als je de naalden aanraakt. De naalden vallen amper uit en prikken niet. De Nordmann is vaak breder dan andere kerstbomen en heeft mooie brede takken. Als je ‘m in de tuin zet na kerst, is het wel opletten geblazen. De boom kan 20 meter hoog worden.

Tips kerstboom versieren

De kerstboom is in huis gehaald en hij staat op de gewenste plaats. Nu kan het versieren beginnen. Maar wat is dan handig, hoe begin je? Het is handig om van boven naar onderen te werken en te starten met de kerstlampjes, daarna de slingers in de boom te hangen en te eindigen met de kerstballen. Voor de kerstlampjes geldt dat het aan te raden is om een snoer te gebruiken en geen net. Lampjes aan een snoer kun je beter verdelen.

Hoeveel lampjes moet je gebruiken? Hiervoor geldt de regel: per halve meter 100 lampjes. Daarna kun je de slingers over de boom verdelen, gevolgd door de kerstballen. Hang eerst de grote ballen en decoraties in de boom en daarna de kleine. Zo kun je het goed verdelen en kun je het overzicht bewaren.

Veel succes en vooral plezier met het versieren van de kerstboom. Onthoud ook: een gezellige kerst is natuurlijk belangrijker dan een perfect uitgedoste boom.

Vorige

5 Tips om nooit meer te laat te komen of afspraken te vergeten

Volgende

Wat zijn de beste schakelmateriaal merken?