/

Wat is de beste weer app?

Er is niets zo onvoorspelbaar dan het Nederlandse weer. Verwacht je regen? Dan schijnt de zon. Pak je je goed in… wordt het natuurlijk heel warm. En neem je fiets? Heb je ineens tegenwind op de héén- en terugreis. Wil jij nooit meer voor verrassingen komen te staan? Download de beste weer-apps voor op elke telefoon.

Vroeger werd het weer voorspeld door gebruik te maken van … het weer! Zo vertellen wolken je wat er allemaal in de lucht aan de gang is. Je moet natuurlijk wel die signalen kunnen lezen. Witte vegen, wattige wolkjes, hoog witgrijs? Betekent dat weersverandering en kans op onweer? Of is er juist regen opkomst? Het is lastig te zeggen. Je kunt ook je telefoon erbij pakken en één van deze applicaties openen!

1. Weather Channel

Deze app geeft heel veel informatie en heeft heel veel functies. Doordat deze app gebruikmaakt van je precieze locatie, vertelt ‘ie jou altijd precies dat wat je moet weten. Windrichting, snelheid en de luchtvochtigheid. Maar ook of er een bui komt of dat het juist een zonnige dag wordt! Deze applicatie komt trouwens officieel uit Amerika, vandaar ook de naam. Maar daardoor deelt deze app ook handige informatie en andere leuke artikelen. Wil jij een uitgebreide app met veel functies? Download dan deze Weather Channel. Te downloaden voor iOS en Android.

2. AccuWeather

Niet per se een heel vernieuwende applicatie, maar de app geeft goed de basisinformatie. Zoals windstoten, zware regenbuien of sneeuwstormen. Maar ook eventuele zonnige dagen kun je duidelijk en overzichtelijk zien in de app. Toch heeft deze applicatie wel een leuke extra functie! Je kunt namelijk de weersvoorspelling exploiteren naar de agenda-app op je telefoon. Hierdoor kun je direct zien of je je planning moet aanpassen aan het weer, óf dat dat dagje strand perfect is gepland! Deze applicatie kun je downloaden voor iOS en Android.

3. Yahoo Weather

We willen natuurlijk in herhaling vallen, maar ook deze app vertelt je in één opslag alle informatie die je wilt weten over het weer. Maar wat deze app zo mooi maakt? Het ziet er prachtig uit. Sommige apps worden overspoeld door reclame. Maar deze applicatie is heel minimalistisch. Het heeft een rustige uitstraling. Strak en prettig. Daarnaast maak deze applicatie gedetailleerde kaarten. Zo zie je goed waar het gaat regenen of sneeuwen. Ideaal!

4. Buienradar

Wij zijn natuurlijk wel trots op deze applicatie. Die namelijk van Hollandse bodem is! Deze applicatie geeft namelijk een 2-uurs, 4-uurs en 24-uurs weerverwachting. Het laat door middel van een kaart zien waar er buien gaan vallen vandaag. Naast regen- laat het ook sneeuwbuien zien. Het geeft niet direct veel informatie over de temperatuur. Maar qua neerslag geeft het een heel duidelijk beeld. Natuurlijk voor iOS en Android.

5. Weather Pro

Deze applicatie wordt gemaakt en onderhouden door MeteoConsult. Dit weerstation staat, gewoon, op Nederlandse bodem. Dat maakt deze applicatie heel accuraat! De informatie is heel uitgebreid. Maar je kunt ook duidelijke grafieken bekijken, die je vertellen over de luchtvochtigheid, de temperatuur en het aantal milimeters aan regen wat er gaat vallen. Je kunt de betaalde versie downloaden, maar de gratis versie vertelt je al heel veel!

Dit was het weer!

 

 

Vorige

Wat zijn de beste multivitaminen?

Volgende

Hoevaak past Nederland in Amerika, Rusland, Canada en Duitsland?