Verschillende verfsoorten voor buiten of binnen schilderwerk

Schilderwerk bij een huis bestaat uit 2 soorten schilderwerk; het binnen- en het buiten schilderwerk. Voor binnen schilderwerk heb je een andere verfsoort nodig dan voor buitenschilderwerk. Schilderwerk moet wel goed worden onderhouden want met goed onderhouden schilderwerk verleng je de levensduur van hout. Een kozijn moet ook van de binnenkant en de buitenkant worden geschilderd zodat het hout zowel aan de binnen als aan de buitenkant wordt beschermd. Datzelfde geldt ook voor deuren. Als je gaat schilderen kun je dat het beste doen met kwalitatief goede verf zoals Wijzonol verf. De belangrijkste voordelen van Wijzonol verf zijn:

  •         Duurzaamheid
  •         Uitgebreid assortiment
  •         Kwalitatief goede verf
  •         Nederlands fabricaat

Onder binnen schilderwerk wordt verstaan al het schilderwerk zoals bijvoorbeeld de trap, binnendeuren, binnen kozijnen, plafonds en muren.

Buiten schilderwerk:


Wanneer je het schilderwerk aan de buitenkant van je huis regelmatig bijhoudt wordt je huis beter beschermt tegen vuil en slijtage. De levensduur van het hout wordt ook verlengd door het regelmatig te schilderen. Voor een optimaal onderhoud zou je een huis elke 4 tot 7 jaar moeten schilderen. De 4 jaar die hier worden aangegeven gaat over schilderwerk gedaan met minder kwalitatief goede verf. Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak is een van de meest kwalitatieve verfsoorten en dan hoef je je huis maar eens in de 7 jaar over te schilderen. Deze termijnen zijn natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop wordt geschilderd. Bedenk wel dat buiten schilderwerk één van de belangrijkste processen is van het onderhoud van je huis. Daarnaast geldt ook, hoe mooier het schilderwerk hoe beter je huis eruitziet. Een huis dat er goed onderhouden uitziet wordt ook beter verkocht.

Voorbereiden op schilderwerk:


Ben je van plan om te gaan schilderen dan is het handig dat je start met de juiste voorbereidingen. Want zoals bij alle werkzaamheden geldt ook bij schilderen; goede voorbereiding is het halve werk. Voor goed schilderwerk start je met het goed schoonmaken van het gebied dat je wilt gaan schilderen. Dan zie je ook gelijk of er delen zijn die moeten worden gerepareerd. Als de oude verflaag gebarsten is of scheurtjes vertoont kun je deze het best verwijderen (schuren). Daarna moet je het schilderwerk ontvetten en gronden. Op het verfblik zie je precies welke kwasten geschikt zijn voor de verf die je gaat gebruiken. Je kunt op het blik ook zien bij welke temperatuur je het beste kunt schilderen. Hier vind je ook of de verf verdund moet worden en waarmee je dat het beste kunt doen. Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt want zoals gezegd een goede voorbereiding is het halve werk.

Vorige

Historisch lage rente: dit moet je erover weten

Volgende

Welke soorten laminaat zijn er?