Top trends in 2023: van blockchain games tot dating

Dat er niets nieuws onder de zon is, dat is ver van de waarheid. Nieuwe trends veroveren ook Nederland en vooral voor dertigplussers zijn dat er heel wat. We bespreken wat je zeker niet wilt missen! 

Game on! Waarom dertigers de grootste gamers zijn

Het is een veelvoorkomend misverstand dat de wereld van gaming voornamelijk wordt bevolkt door Gen-Z. Uit een onderzoek van ExpressVPN onder gamers in de VS en het VK, blijkt dat millennials meer en langer videogames spelen.

Deze groep gamers is één van de actiefste en betrokken community’s op het internet en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en trends. Gamen zal in 2023 veranderingen ondergaan dit zijn de vijf belangrijkste trends: 

  1. cloud-gebaseerd gamen met AI,
  2. games op basis van stem- of audioregistratie,
  3. blockchain-gebaseerd gamen,
  4. verbeterde mobiele game-ervaring,
  5. gamen met ondersteuning van draagbare apparaten en VR-gaming.

Datingtrends voor de moderne dertiger

Steeds meer dertigers zijn op zoek naar langdurige relaties en huwelijken. Dat zorgt voor een stijging in populariteit van de app Hinge. Vrijwel tegelijkertijd ontstaat de stacking trend, meerdere dates op één dag plannen.

Het groeiende leger van digital nomads: meer balans 

Veel dertigers willen remote werken om werk met reizen te combineren. Ze leren over andere culturen en doen ervaringen op terwijl ze inkomsten genereren. Digital nomads gaan vaak naar plekken zoals Bali of Curaçao om daar te werken en te ontspannen met gelijkgestemden.

Zullen dertigers hierin de toon zetten voor de volgende generatie? Dat zullen we moeten afwachten. 

Gezondheid en welzijn: Preventie is het sleutelwoord

Een belangrijke trend is de focus op welzijn. Wat sport betreft zijn yoga-variaties zoals hot yoga, danslessen en twerklessen van Roxanne Pratt, razend populair bij zowel vrouwen als mannen en eigenlijk iedereen! Ook doen tennis, zwemmen en golf het goed bij 30+ millennials.

Ook floaten is razend populair. Dat is drijven in een gesloten prikkelarme cabine. Het bad bestaat uit water en magnesiumzout op lichaamstemperatuur. Drijven geeft rust en ontspanning, zonder afleiding en zorgt voor stressvermindering. 

Op zoek naar verjonging? Er zijn lessen gezichtsyoga bij Anne-Claire Spruijt, tegen rimpelvorming. Dertigers willen innovatieve producten en diensten waarmee ze meer flexibiliteit, connectiviteit en impact kunnen maken dan ooit tevoren.

De opkomende trends voor tech-savvy dertigers

Er zullen steeds meer slimme apparaten en oplossingen in IoT (internet of things) beschikbaar worden voor iedereen, maar dertigers maken er vaak gebruik van. Deze apparaten zullen het dagelijks leven van mensen vereenvoudigen, bijvoorbeeld door het automatiseren van huishoudelijke taken in een smart home. 

Het nieuwe normaal: Waarom duurzaamheid meer is dan een trend

Een andere “trend” die we in 2023 kunnen verwachten, is die van duurzaamheid en milieubewustzijn. Veel dertigers zijn zich bewust van de invloed van hun levensstijl op het milieu en zoeken manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dit leidt tot een groeiende vraag naar duurzame producten en diensten, zoals veganistische voeding, milieuvriendelijke kleding en herbruikbare verpakkingen.

Daarnaast zullen er meer initiatieven en programma’s komen om de bewustwording van milieukwesties te vergroten en mensen aan te moedigen om bij te dragen aan een duurzame toekomst. De toekomst is nabij, de vraag is hoe ga jij ermee om?

Vorige

De opkomst van technologie in de casino industrie 

aerial view photography of race track
Volgende

Kies voor een duurzame virtuele race in plaats van het circuit