Tips voor het sneller opladen van je smartphone

Je hebt veel geld geïnvesteerd in een smartphone en wilt daarom dat die goed werkt. Belangrijk daarbij is dat je zorgt dat de telefoon altijd goed opgeladen blijft. Er zijn verschillende manieren om je smartphone extra snel op te laden. We vertellen er meer over in dit blog.

Zet je telefoon op vliegtuigmodus
Een van de eerste dingen die je kunt doen voordat je jouw telefoon in het stopcontact steekt, is hem op vliegtuigmodus zetten. Doordat je telefoon op vliegtuigstand staat, gebruikt die geen energie door continu naar wifi, Bluetooth en mobiele dataverbindingen te zoeken. Ook zal je telefoon zich niet uit zichzelf updaten en worden er geen apps gebruikt. Nadeel is wel dat je jouw telefoon dus ook niet of nauwelijks kunt gebruiken, maar hij is wel sneller opgeladen.

Koop een snellader voor je telefoon
Een andere optie is het kopen van een speciale snellader voor je telefoon. Een snellader stuurt een hoger vermogen door de kabel naar je telefoon. Dit scheelt aanzienlijk in tijd die het kost om je telefoon op te laden. Een voorbeeld: met een 12 watt oplader duurt het circa twee uur voordat jouw telefoon weer vol is, maar met een speciale 18 watt oplader spaar je al zeker een half uur uit. Snelladen is vooral aan te raden als je telefoon (bijna) helemaal leeg is.

Niet alle telefoons zijn geschikt voor een snellader en ook niet alle opladers zijn geschikt om te snelladen. Je telefoon heeft bijvoorbeeld een snellaadfunctie nodig. Wanneer dit niet aanwezig is, zal je telefoon gewoon op de normale snelheid opladen. Koop een snellader iphone of snellader voor je smartphone van Samsung op Happyladers.nl.

Gebruik een kabel van goede kwaliteit
Tot slot: zorg dat je de juiste kabel gebruikt. Er zijn verschillende winkels die kabels aanbieden voor een paar euro, maar veel beter is het om een kwalitatieve kabel te gebruiken die direct door de leverancier wordt meegeleverd. Ben je die kwijt of is die stuk? Kijk dan goed rond voor kabels van gelijkwaardige kwaliteit. Meestal zijn de kabels waar je weinig voor betaalt wel bruikbaar, maar laadt je telefoon er lang niet zo snel mee op dan met een duurdere oplaadkabel.

Vorige

Je huis verkopen? Op zoek naar een makelaar!

Volgende

De single reis: een onvergetelijke ervaring