Tips om succesvol een blog te beginnen

black and white blog business coffee
Photo by Pixabay on Pexels.com

Zit je er al een tijdje aan te denken om een blog te beginnen, maar weet je niet goed hoe je moet starten? Met deze handige tips ben je vandaag nog met een blog begonnen en gaat het je ook lukken om bezoekers te trekken. 

Schrijf over iets dat jou echt interesseert

Kies een onderwerp voor je blog wat je echt oprecht interesseert. Het lijkt misschien een open deur, maar dit is wel de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven. Als je een blog begint over iets wat je eigenlijk niet zo boeit, en wat je eigenlijk alleen doet om een inkomen te genereren, dan ga je het niet volhouden om week in week uit weer nieuwe content te maken. 

Domein en hosting aanvragen voor je blog en een website maken

Als je weet waarover je wilt schrijven, dan kun je de volgende stap zetten, en dat is een domein en hosting aanvragen voor je blog. Webhosting en een domein vraag je aan bij een provider. Check eerst of de naam die je hebt bedacht voor je blog nog vrij is.

Heb je dit aangevraagd, dan kun je beginnen met een webpagina voor je blog te maken. Er zijn veel handige online templates te vinden om een blog in op te zetten zoals WordPress waarmee je binnen een uur een blog online hebt staan. 

Maak een planning voor je blog

Niet weten waar je over moet schrijven, dat gaat je gegarandeerd een keer overkomen. Een writersblock is dus onvermijdelijk, maar om je op dat soort momenten een duwtje in de rug te geven en toch op gang te komen kun je voor je blog een planning maken. Maak bijvoorbeeld een planning wanneer je over iets wilt schrijven of maak alvast een lijstje met leuke onderwerpen of titels zodat je bij een writersblock niet uren hoeft na te denken over een interessant onderwerp.

Schrijf iets wat een ander interesseert

Als je bezoekers wilt trekken is het belangrijk dat je ergens over schrijft wat anderen interesseert. Maar hoe weet je wat iemand anders interessant vindt? Dat kun je onderzoeken door zoekwoorden te analyseren, dat zijn woorden die mensen invoeren in een zoekmachine als ze ergens naar op zoek zijn. Schrijf je bijvoorbeeld over interieur en zoeken veel mensen naar de combinatie interieur en duurzaamheid, dan is dat een interessant onderwerp om over te schrijven. 

Zorg dat je hoog scoort in Google

Je blog is klaar, maar hoe zorg je er nu voor dat andere mensen het gaan vinden en het gaan lezen? Om makkelijk gevonden te kunnen worden moet je ervoor zorgen dat Google je relevant vindt. Google kijkt bij het inschatten van de relevantie van jouw blog onder andere of sprake van plagiaat. Heb je delen tekst van een andere website overgenomen, dan kan Google dat niet waarderen. Wat Google wel kan waarderen is als andere websites naar jouw blog linken. Ervoor zorgen dat andere mensen linken naar jouw blog heet linkbuilding. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van content die op andere websites wordt geplaatst met een link naar jouw blog. Waar je ook voor kunt kiezen is: linkbuilding uitbesteden. Op deze manier wordt dit hele proces aangepakt door een onderneming dat hierin gespecialiseerd is.

pexels-photo-3943745.jpeg
Vorige

Aan het einde van de maand wat extra geld overhouden? Dit kun je doen!

Volgende

Een chemisch anker – wat is het en waar is het voor?