Ontdek waarom jouw huid gevoelig is

Tegenwoordig hebben veel mensen een gevoelige huid. Met de hoeveelheid vervuilde lucht door het wonen in steden en het aanraken van je gezicht kan de huid snel geïrriteerd raken. Ook producten met veel alcohol en parfum zijn overal. Een gevoelige huid kan zich uiten in roodheid, jeuk, een branderig gevoel of een snel geïrriteerde huid. Een gevoelige huid kan aangeboren zijn maar het kan ook later pas komen door omgevingsfactoren.

Omgevingsfactoren

Een extreme verandering in temperatuur en luchtkwaliteit kan de huid irriteren. Je hebt waarschijnlijk wel eens gemerkt dat je huid droger wordt in het vliegtuig. Dat komt door de gerecyclede lucht in het vliegtuig. De lucht die daar binnenkomt heeft een laag vochtgehalte. Als je huid uitdroogt wordt het automatisch gevoeliger. Als je huid te weinig vocht heeft van buitenaf gaat het zelf olie aanmaken. Dit wordt dan overtollig vet en zorgt ervoor dat je poriën verstopt raken. Daar krijg je puistjes van. Hiervoor heb je gelukkig allemaal producten. Vichy normaderm is speciaal ontwikkeld om onzuiverheden tegen te gaan.

Levensstijl

Ja, helaas. Als je weinig sport en slecht eet dan kan je huid daar ook tegen protesteren. Gewoontes zoals je bed vaak verschonen (je kussensloop vooral) en je gezicht twee keer per dag wassen zijn essentieel. Stress, roken en veel blootstelling aan zon zonder zonnebrand kunnen je huid ook behoorlijk irriteren. Vergeet niet de hoeveelheid water die je drinkt! Maar al met al is wat je gebruikt aan huidverzorgingsproducten een van de belangrijkste dingen. Hun Phytosolution heeft namelijk Salicylic acid en Zinksulfaat, beide pakken puistjes direct aan. Je ziet ze van je gezicht verdwijnen. Vergeet daarna niet je zonnebrand te gebruiken!

Huidtypen

Mensen vergissen zich vaak als ze denken dat gevoelige huid een van de huidtypes is. In werkelijkheid kan je een gevoelige huid hebben met elk soort huidtype. Net als dat je acne kan krijgen met een droge huid of een vette/gecombineerde huid. Daarom is het belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken voor jouw huidtype. Maar trap niet in al die reclames. Het meeste wat op verpakkingen staat maken merken gewoon simpelweg niet waar. Het is vooral belangrijk om producten te gebruiken die gemaakt zijn in samenwerking met dermatologen.

Routine

Omdat er zoveel oorzaken zijn voor het hebben van een gevoelige huid, is je routine erg belangrijk. Het kan namelijk komen door hormonen, leeftijd, het weer, je levensstijl, je dieet, medicatie enzovoort. Natuurlijk is het belangrijk om die oorzaak te vinden en daar iets op te vinden. Het zit bomvol met goede ingrediënten. Gebruik in de ochtend een goede cleanser, om vervolgens een zuiverende lotion en dagcrème te gebruiken. In de avond kan je hetzelfde doen, maar vervang de dagcrème door een nachtcrème en gebruik een speciaal serum met Salicylic acid en Zinksulfaat zoals de Phytosolution. Als je last hebt van een droge huid kan je een masker gebruiken. Heb je last van onzuiverheden, dan raad ik aan een s.o.s. creme te gebruiken, speciaal voor puistjes.

Vorige

Hoe werkt een e-bike?

Renewable energy, Depositphotos
Volgende

Shell's sterke start in 2021