Niet weten wat je moet studeren? Deze studies raden wij aan

Er zijn ontzettend veel scholieren die van het middelbaaronderwijs afkomen en totaal geen idee hebben wat ze willen. Zo zijn er een paar opleidingen die voor veel scholieren uitermate schikt zijn. Hiermee kan je nog alle kanten op… 

Studeren, in Nederland is het voor iedereen toegankelijk en iedereen kan het makkelijk doen. Wanneer je van de middelbare school afkomt word je alleen vaak gevraagd: wat wil je gaan doen? Het liefst willen scholen dat jij je gelijk aanmeldt voor een studie. Maar misschien heb jij nog geen flauw benul wat je wil gaan doen in je studententijd. Wij hebben een lijstje met 4 studies op een rij gezet. Dit zijn studies waarmee je uiteindelijk nog alle kanten op kan. Daarbij zijn het studies die voor de meeste scholieren goed toegankelijk zijn. 

Hogere hotelschool 

Een opleiding hogere hotelschool, is er één die goed op je CV staat. Het is een opleiding die namelijk veel zegt over jou als persoon. Wat zegt dit dan precies vraag jij je misschien af? Wanneer je de opleiding hogere hotelschool hebt afgerond dan ben je sociaal erg vaardig. Je bent goed in de communicatie en werkt ook zonder te veel problemen in dienst van iemand. Daarbij ben je waarschijnlijk netjes in je werk en kan iemand altijd op jouw vertrouwen. Voor een werkgever zijn dit allemaal eigenschappen waar je naar opzoek bent in een werknemer. Hierdoor kan je nog alle kanten op uiteindelijk. 

Opleiding communicatie 

De opleiding communicatie wordt ontzettend veel gedaan door scholieren die niet weten wat voor studie ze willen gaan doen. Communicatie is namelijk overal. Of jij nu uiteindelijk als planner aan de slag wil of je wil de onlinecommunicatie in. Dit maakt deze studie dan ook uitermate geschikt voor als je niet weet wat voor studie je wil gaan doen. Er zijn voorbeelden van studenten die twee jaar na hun studie al een bedrijf hebben opgebouwd in de onlinecommunicatie met een tonnen omzet. 

Bedrijfskunde 

Nederland telt ongelofelijk veel ondernemers. Allemaal met een eigen prachtige onderneming. Bedrijfskunde is een studie die zich richt op alle aspecten die een rol spelen binnen een bedrijf. Van het leiden van projecten tot het uitstralen van een professionele houding. Je krijgt les in economie, marketing, maar ook gedrag binnen een groot bedrijf of organisatie. Dit is daarom een ideale studie voor wanneer je niet weet wat je wil gaan doen. 

Rechten 

Een rechtenstudie is er één die voor veel werkgevers hoog op het lijstje staat. Heb jij een opleiding rechten gedaan dan kan je zo overal beginnen. Dit komt omdat veel werkgevers iemand in hun onderneming nodig hebben die verstand heeft van rechten. Deze krijgen daarnaast ook altijd goed betaald, want jij bent degene die brandjes moet blussen. Een rechtenstudie is een studie die lang duurt, maar na jouw rechtenstudie kan je dus overal aan de bak. Ook kan je makkelijk je laten omscholen. Je moet best wat in pacht hebben wanneer je een rechtenstudie gaat volgen

apartment architecture blue sky building
Vorige

Wat is mijn huis waard?

Volgende

Ontdek de voordelen van waterdichte tassen voor SUP-avonturen