Met welke financiele baan verdien je het meest?

‘’Money, money, money, in a rich man’s world’’. Hoe kan je nu beter je geld verdienen door in de financiële wereld te gaan werken. Zo hoor je dat bankdirecteuren vaak bakken met geld verdienen. Maar daarvoor moeten ze natuurlijk wel wat doen. Want met een mba opleiding zijn ze er vaak nog niet. Deze directeuren studeren vaak tot op late leeftijd nog om zichzelf te blijven ontwikkelen. Maar als je dan eenmaal de top hebt bereikt zal het ook echt wel lonen om te werken in de financiële wereld.

Dit zijn de bestbetaalde financiële banen

Wij hebben een aantal banen in de financiële wereld op een rij gezet. Het kan zijn dat er banen niet tussen zitten die misschien meer verdienen. Maar dit zijn banen die het meest toegankelijk zijn na een goede opleiding.

Een Financieel analist

Het zegt je misschien niet gelijk veel, maar een goede financieel analist kan enorm veel geld verdienen in potentie. Zo kan je bij bedrijven langs om jou professionele visie te geven om de financiële bedrijfsvoering. In veel gevallen word jij als financieel analist ingehuurd door een bedrijf om te helpen bij kapitaalstructuren of budgetteringen. Maar ook om inzicht te geven in toekomstige inkomsten of misschien falende systemen. Een opleiding die hierbij past is de opleiding: master of finance and control.

Boekhouder

Iedere ondernemer heeft een boekhouder nodig. Bij grote bedrijven werkt er standaard een boekhouder op kantoor. Maar kleinere ondernemingen huren een boekhouder in. Afhankelijk van de hoeveelheid aan bedrijven kan je als boekhouder veel verdienen. Een onderneming heeft namelijk baat bij een solide bedrijfsstructuur op gebied van financiën en belastingen.

Financiële examinator

Als Financiële examinator ben je vaak werkzaam als zpp’er of werk je intern bij een bank. Zo zie je toe op wetten en regelgevingen rondom financiën. Vooral in de bankenwereld is dit belangrijk. Jij moet als examinator erop toezien dat er geen risico’s worden genomen en dat er wordt toegezien op het handhaven van de regels.

Financieel manager

Hiervoor zijn veel opleidingen, en om als financieel manager bij een groot bedrijf aan de slag te gaan is lastig. Zo kan het zijn dat je niet één twee drie aan de top staat. Een financieel manager ziet erop toe dat een onderneming financieel gezond blijft. Jij neemt de beslissingen. Vaak krijg je adviezen van boekhouders, analisten en examinators. Je zal dus meer verdienen als financieel manager dan als examinator.

Investeringsbankier

Een onderneming wil groeien en zo kan het zijn dat jij als investeerder in de gaten houdt waar geld te winnen valt. Dit kan zijn door winst weer te investeren in nieuwe plannen en doelen. Als investeringsbankier zie jij erop toe dat dit op een juiste manier gebeurt, maar dat er ook winst uit wordt genereerd. Er zijn veel investeerders tegenwoordig en iedereen denkt er verstand van te hebben. Maar jij hebt ervoor gestudeerd en dat maakt toch echt het verschil. Een voorbeeld: Investeren in Bitcoin klinkt leuk, maar jij weet precies wat er nog meer is en waarom je daarin zou moeten investeren.

Vorige

Een uitvaartverzekering die past bij je levensfase

Volgende

3 feiten en fabels over suikers en zoetstoffen