Makkelijk toegang met een loopdeur in uw overheaddeur

Een overheaddeur is zeer praktisch om grote deuropeningen efficiënt mee af te sluiten. Als er echter veel personenverkeer uw pand in en uit gaat, dan is het niet zo prettig om steeds de grote overheaddeur te moeten openen. Vooral niet als uw ruimte verwarmd wordt, want er gaat enorm veel warmte verloren. Ook opent een grotere overheaddeur zich vrij langzaam. Een loopdeur is dan de oplossing. Wat zijn de mogelijkheden voor uw deur?

Welke overheaddeur heeft u?

Overheaddeuren, of dit nu bedrijfsdeuren of privé garagedeuren zijn, bestaan uit diverse brede panelen. Bij het openen schuiven de panelen omhoog. In dit type deur kan vrijwel altijd een loopdeur worden ingebouwd. De vraag is of u de deur de investering waard vindt.

Kan ik achteraf een loopdeur laten inbouwen in een overheaddeur?

Het achteraf inbouwen van een loopdeur in een overheaddeur is technisch gezien vrijwel altijd mogelijk. De panelen worden ingezaagd zodat deurprofielen kunnen worden aangebracht. Bij elektrische roldeuren wordt vaak nog een beveiliging aangebracht die voorkomt dat u de roldeur opent wanneer de loopdeur open staat. Dit voorkomt beschadigingen van de deur.

Dat het technisch mogelijk is, wil niet zeggen dat het altijd interessant is om achteraf een loopdeur te installeren. Dit is handwerk en handwerk kost geld. Als u een oudere, kleinere deur hebt, dan kan het financieel gezien verstandiger zijn om een nieuwe deur te kiezen en daarin direct een loopdeur te laten maken.

Welke opties heeft u?

U kunt bij het laten plaatsen van een loopdeur, zowel in nieuwe als oudere overheaddeuren, diverse opties kiezen. U kunt zelf bepalen waar u de loopdeur in uw deur wilt hebben en waar de klink moet komen. Bij standaard overheaddeuren opent de loopdeur altijd naar buiten. Dat is het meest praktisch, omdat de deur naar boven wegrolt en de loopdeur dan nooit open kan vallen. Er is één type overheaddeur waarbij de deur zowel naar binnen als naar buiten kan openen. Dat is handig wanneer uw overheaddeur aan een trottoir grenst en mensen geraakt kunnen worden door een plotseling open vliegende loopdeur. De enige overheaddeur waarbij u kiest in welke richting u de deur wilt laten openen is de Compact deur. Deze deur vouwt zich op boven de deuropening  en is hiermee uniek in de wereld. Meer over deze deur op www.rolflex.com.

Vorige

Medicinale mushrooms: een steenoud medicijn

Volgende

Hoe werkt een GPS-tracker?