Kies voor een duurzame virtuele race in plaats van het circuit

aerial view photography of race track
Photo by sergio souza on Pexels.com

Draag bij aan een betere wereld, door samen met vrienden op een virtueel circuit te racen in plaats van op het fysieke in bijvoorbeeld Zandvoort. Al jaren behoort een dergelijk activiteit tot de populairste uitjes voor vriendengroepen. Samen racen om de titel brengt de nodige spanning met zich mee en laat je mensen op een vernieuwende manier kennen. Je komt achter karaktertrekken die je nog niet van je vrienden kende. Virtueel racen op een F1 circuit kan onder meer bij Racesquare Utrecht. Hier heb je de mogelijkheid plaats te nemen in een racestoel, om vervolgens op een van de F1 circuits om de snelste tijd in de kwalificatie te racen. Het biedt je het recht om tijdens de race zelf vooraan te starten. Lukt het je vervolgens je vrienden voor te blijven? Door voor een virtuele race te kiezen tast je het milieu niet onnodig aan. Daarbij is een dergelijke race minstens zo leuk. 

Formule 1 de afgelopen jaren steeds populairder geworden 

Het feit dat veel vriendengroepen de strijd met elkaar aan willen gaan op het circuit hangt samen met de groeiende interesse van Nederlanders in de Formule 1. Dit valt niet los te zien van de prestaties van Max Verstappen de afgelopen jaren. Steeds meer Nederlanders blijven op de zondag thuis om Verstappen te zien racen op de verschillende circuits. De verwachting is dat de populariteit van de sport voorlopig aan zal houden, nu Verstappen er steeds beter in slaagt de sport te domineren en Zandvoort inmiddels enkele jaren als vast circuit op de F1 kalender staat. Kies jij ook voor de auto van Verstappen, wanneer je zelf de strijd met vrienden aangaat bij een simulatie van de Formule 1 in Utrecht

Duurzaamheidsstrategie binnen de Formule 1 

Zeker was het allerminst dat Zandvoort aan de kalender van de Formule 1 zou worden toegevoegd. Mede doordat liefhebbers van de natuur rondom het circuit grote zorgen hebben over de impact van de sport op dit gebied. De Formule 1 zelf heeft enkele jaren terug een duurzaamheidsstrategie gepubliceerd, waarin het haar doelen op dit vlak vaststelde voor de komende jaren. Duurzaamheid wordt binnen de sport een steeds belangrijker thema. Het blijkt onder meer uit het gegeven dat motoren vanaf 2026 op 100% duurzame brandstof moeten draaien. Zo wordt de impact van de Formule 1 op het milieu verkleind. Er zal in de toekomst meer nodig zijn, om de ecologische voetafdruk van de sport verder te reduceren.

Vorige

Top trends in 2023: van blockchain games tot dating

table and chairs on a wooden deck near a camper van
Volgende

Hoe je kunt besparen op reis: budgettips en meer