Hoe stoom je je klaar voor het worden van voetbalcoach?

Wanneer dochter- of zoonlief om een gunst vraagt met de volgende woorden: ‘’Pap, mam, wil één van jullie misschien volgend jaar de coach van ons team worden?’’ zal je daar waarschijnlijk heus een paar dagen over nadenken. Of je hoopte al tijden dat de vraag zou komen en roept binnen een aantal seconden ja. Either way, voor het worden van een coach kan je waarschijnlijk best wat goede voorbereiding gebruiken; de regels veranderen zo nu en dan heus en het is natuurlijk sowieso prettig om je even goed in te lezen. Lees vooral even met ons mee voor de perfecte voorbereidingen!

Inlezen, inlezen, inlezen

De voetbal-, hockey- of korfbal termen zullen thuis waarschijnlijk vaak genoeg rond je oren vliegen, maar om nou bij elk plaatje ook per direct een definitie in gedachten te hebben blijkt soms misschien iets te veel gevraagd. Onze tip: lees je in! De spelregels van het spelletje, de regels die gelden tijdens de trainingen, het huishoudelijk reglement van de club en de meest voorkomende termen (tip: vergeet de ‘’straattaal-termen niet’’). Naast inlezen kan je natuurlijk ook filmpjes op YouTube kijken, die heus tips geven en termen verduidelijken.

Schaf eigen materialen aan

Om een goede start te maken als voorbereidde coach, is het aan te raden om je spullen van tevoren goed op orde te hebben. Je kan via een hoop websites aan mooie, handige en niet al te dure coach hulpmiddelen komen. Zo kan je bijvoorbeeld een trainersmap kopen, welke uitstekend te gebruiken is als je als coach optreedt. Je kan spelers magneten kopen die handig van pas komen op een tactiek bord, welke je natuurlijk ook aan kan schaffen (maar ook vaak wel beschikbaar is op de sportclub zelf). Daarnaast kan je uiteraard nog handige attributen komen die van pas komen in de rust, wanneer jouw dochter- of zoonlief met team in een dug-out zit uit te rusten; bidon of zelfs nekwarmers.

Coach & sponsor?

Ligt jouw hart echt bij de club, kan je er natuurlijk naast het coachen ook nog voor kiezen om de club te sponsoren. Je kan het gesprek aangaan met je baas om te kijken of er geld vrij gemaakt kan worden, of natuurlijk je eigen bedrijf in zetten wanneer je deze hebt. Sponsoring trekt veel bekijks, zeker als jouw bedrijfsnaam aan de zijkant van het veld hangt. Je kan ervoor kiezen om sportoutfits te sponsoren, maar als je liever iets op het clubterrein sponsort kan je bijvoorbeeld meebetalen aan een dugout waar jouw bedrijfsnaam dan op komt te staan! (wist je dat de Voetbal dugouts van Soccer Concepts erg in trek zijn?)

Vorige

De beste keuzes voor jouw vloer

Volgende

Bedrijf begonnen als zzp'er? Lees hier waar je op moet letten, als je een bedrijf begint