Hoe kun je jassen het best wegwerken?

In Nederland ga je zelden naar buiten zonder jas, tenzij het een mooie zomerdag is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je veel verschillende jassen hebt, eentje die een zware regenbui aan zou kunnen, eentje die koude winterdagen kan overleven en een dunner jasje voor de lente of herfst. Modieuze mensen hebben er waarschijnlijk nog meer. Al die jassen nemen in huis wel het een en ander in qua ruimte.

Een handige opbergkast

Een handige opbergkast, zoals een lockerkast, biedt veel mogelijkheden op het gebied van opbergruimte. Je kan bijvoorbeeld een lockerkast kopen die gemakkelijk lange jassen kan opbergen en ook nog eens kan fungeren als een mooi meubelstuk in huis. Een lockerkast heeft vaak een retro gevoel en als je veel jassen hebt die opgeborgen moeten worden, kun je meerdere lockerkasten naast elkaar plaatsen om zo een kastenwand te creëren.

Winterjassen opbergen

Een handige truc zodat je winterjassen in de tijd dat je ze niet nodig hebt niet teveel ruimte blijven opnemen, is je winterkleding ergens veilig op te bergen wanneer het mooie weer begint. Op het moment dat het weer winter wordt, kun je je winterjassen er dan altijd weer bij pakken. Winterjassen die gemaakt zijn van gewatteerd materiaal kun je het best opvouwen of oprollen en in een doos bewaren. Wanneer het echter gaat om mantels van wol of een ander fijn materiaal, gaat dit niet omdat er dan kreukels in komen die er waarschijnlijk moeilijk uit gaan. Deze kun je het beste ophangen op een plek waar je de ruimte kunt missen. Tip: maak eerst de jassen wel zo goed mogelijk schoon. Op het moment dat je ze een tijd hebt bewaard, is het heel moeilijk om de vlekken erna nog uit de jas te kunnen krijgen. Om de jassen zo min mogelijk ruimte in te laten nemen terwijl je ze opgeborgen hebt zou je gebruik kunnen maken van een vacuüm opbergzak.

Frisse geur

Wanneer je de jassen in dozen opbergt, zorg dan dat je ze niet te vol stopt – zo zorg je ervoor dat de jassen kunnen blijven ademen en ze mooi blijven. Om de jassen fris te laten ruiken kun je ook een geurzakje, een geurblokje of wat verse lavendel toevoegen. Als je de jassen uiteindelijk weer gaat dragen, kun je ook een kledingspray gebruiken om de frisse geur terug te halen.

Jassen in de kledingkast

Wanneer je een groot hanggedeelte hebt in jouw kledingkast, kun je je winterjassen heel goed opbergen in je kledingkast. Bescherm ze dan wel even extra door er nog een kledinghoes omheen te bevestigen. Mochten er dan motten jouw kledingkast bereiken, kunnen ze in ieder geval je mooie jassen niet beschadigen.

Niet in het zicht

Tot slot is het belangrijk dat je de jassen, of je ze nou opgeborgen hebt of niet, uit het zicht stelt. Tenzij je dozen of opbergzakken een mooi accessoire vindt, natuurlijk. Je zou kunnen kijken of je dit onder je bed kunt opbergen, maar ook een berging of zolder is een uitstekende plek hiervoor.

Vorige

Oprit bestraten: zo doet u het!

Volgende

Bitcoins kopen en verkopen voor de eerste keer: zo pak je het aan