Hoe kies jij het beste abonnement voor je telefoon en voor tv & internet in huis?

Zonder internet kunnen we niet meer leven, maar aan ons internet zitten providers vast die dat moeten leveren. Welke van die providers is het beste voor jou en hoe kom je daarachter?

Het mooie van sim only

Je telefoon is onder andere heel belangrijk. Je mobiele telefoon wel te verstaan. Bellen doen we nog af en toe, maar appen, internetten en andere apps gebruiken doen we dagelijks enorm veel. Daarvoor moet je een abonnement hebben bij een provider en natuurlijk wil je niet bij de allerduurste zitten als dat niet hoeft. Wat veel mensen soms vergeten is dat een sim only abonnement misschien wel veel voordeliger is dan een abonnement met een nieuwe telefoon erbij. En dan wordt het makkelijk. Je hoeft namelijk alleen de beste sim only deals te bekijken en je hebt zo een goedkoop abonnement. Je doet nog een jaartje met je oude telefoon, of je koopt een nieuw los toestel. Dan ben je meestal nog steeds goedkoper uit. Hoe dan ook, een sim only telefoonabonnement afsluiten is een van de goedkopere opties die er zijn.

Een goede telefoon

Je wil natuurlijk het meest uit je abonnement halen door je telefoon veel te gebruiken. In veel gevallen is een abonnemensvorm waarbij je er een telefoon bij krijgt en afbetaalt heel normaal. Toch kan je maandbedrag een stuk lager uitvallen als je kijkt naar sim only opties. Zo heb je al onbeperkt bellen en een 5G-bundel voor een bedrag van 15 euro per maand. Heb je minder nodig? Dan daalt je bedrag. Wil je meer internet? Dan moet je rond de 20 euro gaan rekenen. Het handige van sim only is dat je zelf kan bepalen hoe hoog of hoe laag het maandbedrag moet zijn en dat bedrag is definitief. Geen extra kosten erbij, geen afloskosten voor je toestel. Wat je ziet is wat je krijgt. De kosten voor het losse toestel komen en natuurlijk nog wel bij, maar ook daarin heb je alles zelf in de hand.

Internet & tv thuis

Een andere service die providers maar al te graag bieden is internet en tv thuis. Daar halen ze namelijk de meeste winst op. De beste internet & tv deals kan je binnenhalen als je niet met de eerste de beste provider in zee gaat. Vaak zijn de acties die je als eerste vindt, gesponsord en dus niet de beste. Kijk bijvoorbeeld eens op vergelijkingssites. Daar zal je zien dat na het aftrekken van de eerste kortingen, je soms bedrogen uitkomt op het maandbedrag. Vraag vooral ook om je heen naar wat je vrienden en kennissen betalen voor hun internet en tv. Misschien schrik je er wel van hoeveel je eigenlijk elke maand betaalt.

De voordelen van een alles-in-1 pakket

Dan heb je nog de allerbeste deals en dat is toch vaak het alles-in-1 pakket. Voor providers betekent dit, dat ze jou alle services aanbieden en je dus alles wat je nodig hebt, bij hen afneemt. Dat is natuurlijk gunstig voor die bedrijven. Om ervoor te zorgen dat je niet gauw overstapt, geven ze je vaak extra korting of bijvoorbeeld een sim only of gratis wifiversterker, als je een alles-in-1 pakket bij hen afsluit. Een win-win situatie kan je wel zeggen.

Vorige

Ik heb iemand aangereden: wat moet ik nu doen?

Volgende

Het gebruik van een ijsbad als topsporter