Hoe beïnvloed een jacuzzi je gezondheid?

Horizontal color rear view image of blond young woman enjoying and relaxing in indoor jacuzzi. Spa beauty treatment.

Veel mensen met een jacuzzi gaan er graag in na een dag hard werken. Een opblaasbare jacuzzi werkt heerlijk ontspannend voor je lichaam en geest. Maar wist je ook dat in een jacuzzi gaan je gezondheid kan beïnvloeden?

Een massage maar dan in het water

De bubbels van een jacuzzi hebben verschillende effecten op je lichaam. De directe aanraking van de bubbels is goed voor je zenuwen en spieren. Maar bubbels dragen vooral bij aan de psychische effecten. Ze zijn stressverlagend en werken kalmerend. Ook zorgt het gewichtloze gevoel van in het water liggen ervoor dat je rustig wordt en dat je lichaam kan ontspannen.

Bubbels zijn niet de enige manier voor een massage in het water. De Lay Z Spa Maldives Hydrojet Pro heeft bijvoorbeeld niet alleen bubbles maar ook massagejets. De massagejets zijn krachtige jets die waterstralen tegen je lichaam aan spuiten. Dit werkt direct in op de zenuwen, spier- en huidweefsel en de bloed- en lymfevaten en heeft vooral effect of het fysieke aspect. De warmte van het water in combinatie met de massage mogelijkheid helpt de spieren en gewrichten te ontspannen. Vaak wordt hier gebruik van gemaakt na een flinke workout of een dag hard werken.

Spa concept background, spa set with space on swimming pool

Geuren en kleuren

Het gebruik van verschillende kleuren en geuren hebben psychische effecten op je lichaam. Dit is bij iedereen anders omdat iedereen een andere voorkeur qua kleur en geur heeft. Verschillende kleuren hebben een eigen betekenis en gemoedsrust op mensen. Met het juiste gebruik hiervan kun je helemaal tot rust komen. Dit is dan ook de reden dat er in veel jacuzzi’s LEDs zijn ingebouwd die je volledig zelf in kan stellen naar jouw wensen.

Om dezelfde reden gebruiken veel mensen geuren in hun jacuzzi. Bij gebruik van de voor jou perfecte geur in je jacuzzi, kan dit invloed hebben op onder andere je emoties en motivatie. Wat veel wordt gebruikt om een aroma aan je jacuzzi te geven zijn oliën. Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor zijn deze ook nog eens erg goed voor je haar en huid. Let wel op dat wanneer je gebruik wilt maken van geuren in je jacuzzi, dat je kiest voor producten die hiervoor gemaakt zijn. Producten die hier niet specifiek voor gemaakt zijn kunnen schadelijk zijn voor je jacuzzi.

Je vetverbranding verhogen

In een jacuzzi gaan kan helpen bij de vetverbranding. Je verbrand extra calorieën door een warm bad te nemen. Wissel je dit af met een koude douche of koud bad, dan stimuleer je bruin vet. Bruin vet is het vetweefsel dat je lichaam op temperatuur houdt door calorieën te verbranden. Wisselbaden nemen is de beste manier om gewicht te verliezen met een jacuzzi. Zo neem je een warm bad om je hitte proteïnen te activeren en een koude douche om je bruine vetpercentage omhoog te krijgen.

Vorige

Hoe moet je een moestuin onderhouden?

iphone on yellow surface
Volgende

Snapchat-naam veranderen? Zo maak je indruk op je vrienden met een nieuwe naam