Het gebruik van een ijsbad als topsporter

Dat een ijsbad heel veel voordelen biedt, dat is inmiddels wel bekent. Naast alle gezondheidsvoordelen, heeft het ook veel voordelen voor een topsporter. Doordat het lichaam van een topsporter iedere dag belast wordt, is het herstel van de spieren erg belangrijk. Als topsporter moet voldoende rust pakken en presteren op het juiste moment, hier kan een ijsbad bij helpen. Ben je benieuwd naar de voordelen? Lees verder en kom erachter!

 

Goede voorbereiding

Als je in een ijsbad stapt moet je je focussen op je ademhaling, wanneer je dit onder controle hebt is het een kwestie van je hoofd leegmaken. Als je er weer uit stapt heb je een gevoel van overwinning en het idee dat je de wereld aan kunt. Deze mindset is super belangrijk bij het begin van een wedstrijd. Het ijsbad geeft energie en zelfvertrouwen.

Spierherstel

Je hebt vast wel eens gehoord dat spierherstel sneller gaat met betrekking van kou. Je zou minder spijerpijn hebben en sneller herstellen door in de kou te stappen na een grote inspanning. Uit onderzoek blijkt dat psychologische effecten van veel grotere invloed zijn, waardoor sporters denken dat ze minder spierpijn hebben. Dit blijkt wel weer dat een ijsbad goed is voor je mentale gezondheid. Als je uit het bad stapt heb je het gevoel van overwinning.

Resetten

Als je een wedstrijd hebt verloren, dan ben je teleurgesteld en heb je een naar gevoel. De beste manier om dit te verwerken en los te laten, is om je gedachtes te verplaatsten. Het moment dat je ondergedompeld wordt in het ijswater is de kou het enige waar je aan kunt denken. Het brengt je in het hier en nu, wat voelt als een totale reset. Dit geeft energie om weer te knallen voor de volgende wedstrijd.

Geniet van de voordelen van een ijsbad

Ben je enthousiast geworden over alle voordelen die het ijsbad biedt? Kijk dan voor meer informatie over een ijsbad op de website van Icetubs. Heb je vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren!

Vorige

Hoe kies jij het beste abonnement voor je telefoon en voor tv & internet in huis?

Volgende

Besparen: 5 tips om minder geld uit te geven aan je mobiele telefoonabonnement