Als ondernemer ben je altijd met een groot aantal verschillende zaken tegelijkertijd bezig. Denk hierbij niet alleen klusjes als het voeren van een gedegen administratie, maar ook aan de manier waarop jij je als ondernemer wilt profileren. Met een professionele website kan jij je precies zoals gewenst profileren. Daarom lees je in dit artikel alles over het bouwen van een professionele website.
Je online aanwezigheid vormgeven: hoe je een professionele website kunt bouwen
Bij een website voor jouw onderneming denk je misschien direct aan de hierbij horende kosten. Dit is niet onbegrijpelijk, je bent immers ondernemer geworden om winst te maken. Gelukkig kunnen we je direct geruststellen. Wil je wel een website voor jouw onderneming, maar niet de bijbehorende (hoge) kosten van ontwikkeling? Dan bouw je deze eenvoudig zelf!
Planning en voorbereiding: hoe te beginnen
Wil je als bedrijf ook online aanwezig zijn, dan is een website een uiterst geschikt middel. Hierbij is het een goed idee om in ieder geval voldoende aandacht te besteden aan onderstaande aspecten:
- Domeinnaam De domeinnaam is het adres van jouw webpagina. Dit is de naam die klanten intypen om op jouw pagina te komen. Veel ondernemers kiezen voor hun bedrijfsnaam als domeinnaam, maar dit is niet altijd mogelijk. Domeinnamen zijn namelijk uniek. Is de door jou gewenste domeinnaam al bezet, dan zal je een andere naam moeten bedenken.
- Hostingpakket Jouw pagina moet op een server ondergebracht worden. Dit wordt gedaan door een provider. Het hostingpakket zorgt dat je website draait en door bezoekers bereikt kan worden.
- Software Ga je een pagina bouwen, dan heb je software nodig. Met deze software kan je jouw eigen webpagina bouwen. WordPress is bekende software voor het bouwen van pagina’s.
Het ontwerp: een professionele uitstraling
Heb je bovenstaande zaken geregeld, dan is het tijd om na te denken over je huisstijl. Als ondernemer zal je een professionele uitstraling willen. Het gebruik van kleuren en lettertypes heeft een grote invloed op jouw uitstraling. Daarom kiezen veel ondernemers voor de kleur blauw in hun huisstijl: deze kleur straalt professionaliteit uit. Voor een professionele pagina geldt normaliter dat je een rustige uitstraling moet nastreven bij het bouwen.
Contentcreatie en optimalisatie
Uiteindelijk gaat jouw eigen webpagina niet alleen om de uitstraling, maar ook over wat er op de webpagina te vinden is. Hierbij is het van belang dat de inhoud van de site is afgestemd op jouw doelgroep en rekening houdt met jouw doelen. Wil je bijvoorbeeld in contact komen met de bezoekers van je site, dan kan je vragen om een reactie achter te laten bij berichten of een contactformulier opnemen. De begrippen contentcreatie en optimalisatie staan centraal bij de inhoud van jouw site. Je wilt content bieden die inhoudelijk relevant is, maar ook dat de techniek van je site goed werkt.
Tot slot
Een goede site kan een grote bijdrage leveren aan het succes van jouw onderneming. Het is dan ook vaak waard om tijd te investeren in je eigen pagina.