/

Grootste tablets van 2019

Toen tablets net geïntroduceerd werden, waren ze net iets groter dan telefoons. Het tabletscherm was daarmee alsnog klein, maar precies groot genoeg om series of films te kunnen kijken. Onderstaande tablets zijn groter dan 10 inch, en zijn dus perfect wanneer je op zoek bent naar een groot scherm. 10 inch staat ongeveer gelijk aan 25,4 centimeter.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019)

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) heft een scherm van wel 10,1 inch. Het is daarmee één van de grootste tablets die je momenteel kunt krijgen! Wat deze tablet nog meer zo bijzonder maakt? Niet alleen is het scherm groot genoeg voor een geweldige bingewatch ervaring, ook het display is heel helder. Het 10,1 inch scherm vult 80% van de voorkant van de tablet. Daarnaast heeft de tablet een WUXGA-display met 1920 x 1200 pixels. Hierdoor lijken de kleuren en beelden op je scherm levensecht. Een ander voordeel van dit model is dat hij slechts 7,5 millimeter dik is, en een erg zachte prijs heeft. Daarnaast heeft deze tablet een 3D-geluid, door een goed ontwikkeld dual-speaker systeem. Hierdoor worden geluiden meer realistisch en lijken ze levensecht.

Ipad Wifi

De nieuwste iPad is verkrijgbaar in de grootste maat tablet die Apple ooit heeft gemaakt. Hij heeft namelijk een 10,2-inch scherm, waardoor je helemaal kunt opgaan in je favoriete films en series. Daarnaast heeft dit scherm een retina-display, waardoor je je scherm goed kunt zien vanuit alle hoeken en het scherm dus minder hoeft bij te stellen. Met een retina-display kun je zelfs naar je scherm blijven kijken als er fel zonlicht op straalt. Deze iPad is verkrijgbaar in goud, grijs, zwart en zilver. Daarnaast heeft deze iPad de power en de mogelijkheden van de Apple computers. Op deze tablet heb je wel twee jaar garantie!

Huawei T3 – 10 inch – WiFi

Deze tablet van Huawei is erg geliefd omdat hij erg dun en licht is. Het heeft een 10-inch groot scherm en maakt gebruik van een IPS HD scherm. Daardoor zorgt het voor een prachtige weergave van kleuren. Perfect om films en series op te kijken, want de tablet heeft een hele hoge resolutie. Daarnaast heeft deze tablet een blue-light filter, wat ervoor zorgt dat je ’s avonds geen blauw licht tot je hoeft te nemen. Dat vermindert namelijk de melatonine-aanmaak in je lichaam. Je kunt deze tablet makkelijk overal mee naartoe nemen, want hij is erg dun en licht. Heeft daarnaast een stylish metallic afwerking.

De kleinste tablets

Zijn die grote tablets jouw een beetje te groot? Er zijn gelukkig ook een heleboel kleine exemplaren op de markt, die een stuk compacter zijn. Dit zijn de populairste mini tablets die momenteel op de markt zijn:

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Deze tablet van Samsung heft een zeer compact scherm, van slechts 8 inch. Hij heeft een dikte van slechts 8,1 millimeter, nog niet eens een centimeter dik dus. Het scherm heeft een resolutie van 800 x 1280, en het aantal pixels per inch is 189. De grootst mogelijke opslagruimte is 32GB. Is dit iets te weinig voor jou? Dan kun je het geheugen uitbreiden met een sD kaart.

Apple iPad mini (2019)

De mini iPad van Apple heeft een nog kleiner scherm dan de mini tablet van Samsung, met slechts 7,9-inch. Deze tablet heeft slechts een dikte van 6,2 millimeter en weegt nog geen 300 gram. Op het scherm bevinden zich 322 pixels per inch.

Vorige

Wat is de beste weer app?

Volgende

Worden bestaande kaartspellen nog wel eens vernieuwd?