Een uitvaartverzekering die past bij je levensfase

Laten we voor een beter beeld eerst het begrip van ‘uitvaartverzekering’ in kaart brengen. Een uitvaartverzekering is een handig hulpmiddel voor gezinsleden die betalen voor de uitvaartkosten, herdenkingsdienst, grafsteen, urn en andere uitgaven van een overleden familielid of vriend. Het is een soort levensverzekering, maar met een veel kleiner maandelijkse premiebedrag. Met het bedrag dat na je overlijden wordt uitgekeerd door je uitvaartverzekeraar, kunnen je dierbaren het ook gebruiken om je schulden af te lossen, bijvoorbeeld: medische rekeningen, abonnementen, hypotheken, persoonlijke leningen. Nu we al weten wat een uitvaartverzekering inhoudt, is het nuttig om te begrijpen of een uitvaartverzekering past bij jouw levensfase. Er is geen exacte leeftijd om een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor een uitvaartverzekering ben je nooit te jong, maar in sommige gevallen kan het te laat zijn. Helaas wordt je na je 70-75ste niet door alle verzekeraars geaccepteerd. Hoe eerder je begint, hoe meer je de last van het betalen van uitvaartkosten en je andere schulden kunt verlichten voor je dierbaren. Het is begrijpelijk dat je op jonge leeftijd niet denkt aan overlijden. Toch is het raadzaam om dieper na te denken: “Wat als het gebeurt?” Want niemand van ons weet wat er zelfs morgen zal gebeuren. Het valt buiten onze controle.

Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk in elke levensfase?

18 tot 25 jaar

Meer dan 50% van de jongeren  denkt er niet eens aan om een uitvaartverzekering af te sluiten; ze denken dat ze te jong zijn voor zo’n verzekering. Sommigen verwerpen het en zeggen dat het een onnodige investering is. Dit komt vooral omdat mensen in deze leeftijdsgroep gezond zijn en weinig of geen financiële verantwoordelijkheden hebben. Sluit je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af, dan krijg je later een veel hoger verzekerd bedrag tegen een veel lagere premie dan wanneer je eind 30 of begin 40 bent.

In dit stadium kun je een flexibel termijnplan afsluiten, waarmee je de dekking kunt vergroten naarmate je verantwoordelijkheden toenemen.

25 tot 35 jaar

In deze levensfase heb je  misschien een vaste baan en ben je misschien al getrouwd. Je verantwoordelijkheden nemen steeds toe. Je kunt zelfs financiële verplichtingen hebben zoals bijvoorbeeld een hypotheek of een lening voor een auto. En naarmate je verplichtingen toenemen, neemt ook het belang van een degelijke uitvaartverzekering toe. Dit is ook het ideale moment om te beginnen met het plannen van een financieel vangnet voor het welzijn van je gezin/dierbaren.

35 tot 50 jaar

In deze levensfase heb je je eigen gezin en andere verantwoordelijkheden met betrekking tot je kinderen en partner. Het belang van een uitvaartverzekering wordt in deze fase nog groter. Het kan zijn dat je de verantwoordelijkheid hebt voor de schoolkosten van je kind, persoonlijke schulden hebt om af te lossen en voorzieningen moet treffen voor de medische kosten van bejaarde ouders terwijl je de huishoudelijke uitgaven beheert.

50 jaar en ouder

In dit stadium zijn je kinderen al volwassen en financieel onafhankelijk. Stel dat je nog verplichtingen hebt, zoals een studieschuld voor kinderen of een hypotheek. Dan is het misschien niet haalbaar om te verwachten dat je gezinslid de last van de terugbetaling na je overlijden draagt. Daarnaast kan het plotselinge inkomensverlies je gezin onder financiële druk zetten.

Daarom is een uitvaartverzekering in elke levensfase noodzakelijk. Je doet het niet voor jezelf, maar voor een zorgeloze toekomst voor je dierbaren.

Start met vergelijken van uitvaartverzekeringen hier!

Na het lezen van dit artikel heb je nu wat meer inzicht in “Wat een uitvaartverzekering voor jou kan betekenen in je huidige levensfase”. Je hebt al het halve werk gedaan. Met “One Click” lees je hier meer over verschillende uitvaartverzekeringen en vergelijk je welke verzekering het beste bij je past!

Vorige

Drie belangrijke onderdelen voor het verkopen van kleding!

Volgende

Met welke financiele baan verdien je het meest?