Een scooter kopen: tweedehands of beter meteen nieuw?

Wanneer je je moet vervoeren van A naar B en de afstand best groot is, dan kan het heel goed zijn dat je niet zoveel zin hebt in een lange en zware fietstocht, zeker wanneer het dan ook nog eens slecht weer is (niet atypisch voor het Nederlandse klimaat). Een auto zou dan een goed alternatief kunnen zijn, maar niet als je in de stad woont. Dan is een auto vaak te groot, onhandig en onpraktisch om van goede toevoeging te kunnen zijn. Een heel mooi alternatief is dan om voor een scooter te kiezen. Zo leg je grote afstanden een stuk sneller af, maar ben je wel net zo mobiel als met een fiets.

De voordelen van een scooter

Goed – een scooter is dus ontzettend handig vervoersmiddel en kent vele voordelen, maar waar moet je eigenlijk op letten als je een scooter kopen gaat? We nemen je mee in het stappenplan van het aanschaffen van een scooter en alles wat hierbij komt kijken. Want, wat is nou eigenlijk beter? Een nieuw model aanschaffen of een ‘oudere’ scooter van iemand anders overkopen?

Vaak kun je een tweedehands scooter voor wel honderden euro’s goedkoper krijgen dan wanneer je hem nieuw zou kopen. Helaas is deze scooter natuurlijk al wel wat langer gebruikt, dus zou het kunnen dat er bij sommige onderdelen slijtage is opgetreden

De voordelen van tweedehands

Het belangrijkste argument wat mensen gebruiken om een scooter tweedehands aan te schaffen, is dat dit heel erg scheelt in de prijs. Vaak kun je een tweedehands scooter voor wel honderden euro’s goedkoper krijgen dan wanneer je hem nieuw zou kopen. Helaas is deze scooter natuurlijk al wel wat langer gebruikt, dus zou het kunnen dat er bij sommige onderdelen slijtage is opgetreden. Dit valt soms moeilijk in te schatten, omdat het niet altijd per onderdeel te zien is of en in hoeverre er slijtage is. Dit kun je vaak pas opmerken wanneer een onderdeel het daadwerkelijk begeven heeft – en dan is het vaak al te laat. Op dat momenten moet je de onderdelen opnieuw aanschaffen. Het kan zijn dat je hier dan zoveel geld aan kwijt bent, dat het eigenlijk net zo voordelig was geweest om een nieuw model te kopen, in plaats van tweedehands.

Een scooter nieuw aanschaffen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een scooter volledig nieuw aan te schaffen, bijvoorbeeld bij deze scooterwinkel. Het grote voordeel hiervan is dat alle onderdelen gloednieuw zijn, en je deze dus ook niet gelijk hoeft te vervangen. Zo kun je ook op lange termijn genieten van jouw nieuwe scooter. Daarnaast heb je bij veel scooterwinkels ook jarenlange garantie, en ben je dus verzekerd van goede kwaliteit. Een nieuwe scooter kun je in sommige gevallen ook volledig customizen en pimpen naar jouw wensen. En dat is fijn, want op deze manier kun je van jouw scooter echt iets unieks maken. Je kunt natuurlijk ook nog altijd je scooter zelf pimpen of laten pimpen.

Vorige

Status Quo: Betekenis, herkomst en voorbeelden

Volgende

Het gedoogbeleid van Coffeeshops in Amsterdam uitgelegd