Een plant die jij in je interieur moet hebben staan

Een item wat elke ruimte tot leven brengt is toch wel de kamerplant. Dit komt door mooie groene bladeren en de vorm van de plant. Planten groeien namelijk, waardoor binnen een jaar tijd een plant kan staan die nog veel groter is! Daarnaast is het superleuk om nieuwe bladeren te zien groeien. Kamerplanten  hebben dus meerdere decoratieve voordelen. Maar ze zijn ook goed voor je humeur en concentratie vermogen. Wil je meer weten over verschillende soorten planten? Lees dan snel door! Wij vertellen hier namelijk meer over.

Een plant die er in de nacht anders uit ziet

Een plant die veel beweegt meerdere kleuren heeft wordt de Calathea genoemd. Deze grote kamerplant heeft een donkergroen blad met witte strepen, de achterkant van de bladeren heeft een bordeauxrode kleur. Dit maakt de Calathea een hele mooie en bijzondere plant. Daarnaast is de plant ook zeker niet saai, de plant beweegt namelijk. Als het licht is staan de bladeren open, dus dan kan je voornamelijk genieten van de groene bladeren. Als je het donker wordt sluiten de bladeren en dan komt het bordeauxrode naar boven.

Een plant die goed is voor je gezondheid

Deze kamerplant heeft ook een luchtzuiverende werking, de kentiapalm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachte groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig.

Haal de tropen binnen in je huis

Zuid-Afrika is een warm land waar sommige gebieden tropische zijn. In de tropische gebieden groeien ook tropische planten die uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Een van de die planten is de Strelitzia. De Strelitzia heeft grote groene bladeren die de vorm van een veer hebben. Het uiterlijk van de plant geeft je gelijk het gevoel dat je in de jungle bent.

Meer informatie nodig over kamerplanten?

Wil je meer weten over kamerplanten? Bijvoorbeeld over de verzorging? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Hier staat meer informatie op. Per plant staat een duidelijk overzicht met informatie zoals de hoeveelheid water de plant nodig heeft en waar je de plant het beste neer kan zetten.

Vorige

Steeds extremere weersituaties

Volgende

De voordelen van een houtskoolbarbecue!