Een greep uit het aanbod videocamera’s

Camcorders zijn optische en elektronische apparaten die video en audio kunnen opnemen, met of zonder de mogelijkheid om ze op hetzelfde apparaat op te slaan. Het grote verschil met filmcamera’s is dat ze een lichtgevoelige chip (CMOS-sensor of CCD-sensor) gebruiken in plaats van lichtgevoelige film om beelden vast te leggen. Het licht dat door de lens (objectieve lens) op het oppervlak van de lichtgevoelige chip valt, wordt omgezet in een elektrisch signaal, geïnterpreteerd door een videocamera en opgeslagen als een code op een opslagmedium. Maar welke videocamera’s zijn er allemaal? Je leest het in deze blog.

Camcorder
Een videocamera is een combinatie van een camcorder en een videorecorder. De beweging van het apparaat wordt omgezet in een lichtsignaal dat wordt herkend door het licht dat wordt gereflecteerd door de sensorlens. Ten slotte wordt het signaal door de recorder naar het medium geschreven. Meestal opgenomen op oude VHS of Betamax, nu op SD- of CF-kaarten. Alle camcorders sinds 2006 werken op geheugenkaarten, in plaats van volledig gedigitaliseerde VHS- of analoge banden.

Professionele videocamera
Net als camcorders bevatten professionele videocamera’s een combinatie van camcorders en videorecorders, die meer bieden op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Dit type camera wordt al tientallen jaren gebruikt voor professionele doeleinden zoals documentaire productie, televisieopname en concertopname. Voor (half)professionele videografen biedt deze camera dé oplossing om het maximale uit je opnames te halen. De belangrijkste spelers op de markt voor professionele videoapparatuur zijn Canon en Sony.

Dash cam
Een dashcam is een camera op de voorruit of het dashboard van een auto die verkeersbeelden opneemt. De vraag van consumenten naar deze camera’s is de afgelopen jaren toegenomen. Hoofdzakelijk om beelden van incidenten als bewijsmateriaal aan de verzekeraar en/of politie te kunnen leveren, maar ook om vandalisme te kunnen vastleggen. Daarnaast biedt de camera de mogelijkheid om op vakantie of onderweg prachtige foto’s van het landschap te maken.

Een uitgebreid aanbod

Naast de camera’s die hierboven zijn genoemd heeft Kamera Express nog veel meer videocamera’s in hun aanbod staan. Benieuwd welke dat allemaal zijn? Neem dan snel een kijkje op de website van Kamera Express en laat je inspireren!

Vorige

Nieuwe vloer? Kies voor laminaat!

Volgende

Alle feiten over kokend waterkranen