Een dildo of vibrator: de verschillen

Ben jij op zoek naar een nieuwe sextoy of overweeg jij het om je eerste seksspeeltje aan te schaffen? Een van de meest voor de hand liggende seksspeeltjes zijn een vibrators en dildo’s. Weet jij al wat je je hierbij voor moet stellen? Wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee toys? In deze blog geven we je antwoord op deze vraag!

Dildo vs vibrator

Je vindt vibrators en dildo’s in allerlei soorten en maten. Het verschil tussen deze twee toys zit hem erin dat een vibrator trilt of vibreert en een dildo niet. Dit is natuurlijk goed om weten wanneer je een nieuw speeltje gaat aanschaffen. Wil jij een gevuld gevoel? Of wil je ook graag genieten van bijvoorbeeld de trillingen? Dit kun je meenemen in je beslissing.

Dildo: de belangrijkste eigenschappen

Een dildo heeft vaak de vorm van een penis. Hij kan zelfs heel realistisch lijken. Ook zijn er dildo’s die wat abstracter zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen dildo’s. Deze sextoys zijn heel rechttoe, rechtaan: ze hebben de vorm van een penis en jij gebruikt ze om jezelf of jouw partner te penetreren. Met een voorbinddildo is het als vrouw zelfs mogelijk om je partner te verwennen.

Naast het lekkere gevulde gevoel kun jij de dildo gebruiken om jouw G-spot te stimuleren. Hierdoor hoef je de dildo alleen maar naar jouw gevoelige plekje te bewegen. Met je andere hand is het mogelijk om jouw andere erogene zones te stimuleren, zoals je clitoris of tepels.

De belangrijkste eigenschappen van een vibrator

Zoals hierboven al kort benoemd is een vibrator een seksspeeltje dat werkt met trillingen, vibraties of pulserende bewegingen. Er zijn veel verschillende soorten vibrators: met meerdere motortjes, voor clitorisstimulatie, voor inwendige stimulatie, met opzetstukken of voor anaal gebruik.

We richten ons hier even op de klassieke vibrator. Deze heeft – net als een dildo – de vorm van een penis. Deze kan realistisch zijn, maar vaak zijn ze wat meer abstract. De meeste klassieke vibrators hebben een langwerpige vorm en zijn glad, waardoor jij hem makkelijk in kunt brengen.

Heb je het antwoord op je vraag? Dan kun je een vibrator of dildo kopen  die helemaal aan jouw wensen voldoet. We wensen je alvast veel plezier met jouw nieuwe toy!

 

Vorige

WAAR WORDEN ZACHTE CONTACTLENZEN VAN GEMAAKT?

Volgende

Wat zijn jouw favoriete cadeaus om te geven?