Drie belangrijke onderdelen voor het verkopen van kleding!

Het is belangrijk dat we kleding een tweede kans geven. Het namelijk is zonde en slecht voor het milieu om kleding steeds maar weer weg te blijven gooien. Het wordt dan ook steeds populairder en makkelijker om je kleding online verkrijgbaar te zetten en binnen een paar dagen te verkopen aan iemand anders. In deze blog behandelen we drie belangrijke onderdelen voor het online verkopen van kleding. Door een aantal punten te behandelen hopen we jou te voorzien van nieuwe ideeën. Op deze manier verkoop je jouw kleding de volgende keer nog makkelijker!

Kies het juiste platform

Het is ten eerste belangrijk dat je het juiste platform kiest, om je kleding op te verkopen. Er zijn diverse online platforms die speciaal gemaakt zijn voor de verkoop van tweedehandskleding. Wij adviseren je om zulke platforms te gebruiken, in plaats van online marktplaatsen voor allerlei soorten tweedehands producten. Deze platforms voor tweedehands kleding zijn namelijk precies afgericht op de verkoop van kleding en garanderen jou ook de beste veiligheid voor de verkoop ervan.

Maak genoeg goede foto’s

Het is ook belangrijk dat je goede foto’s maakt van de kleding die je verkoopt. Zo kan het zijn dat je echte designer kleding verkoopt en dan willen mensen labels zien van een bepaald kledingstuk. Dit overtuigt mensen eerder om de vraagprijs te betalen. Daarnaast kom je als verkoper een stuk geloofwaardiger over. Je kan daarnaast geloofwaardiger overkomen door moeite te steken in de foto’s. Creëer bijvoorbeeld steeds dezelfde professionele setting, voor alle producten die je op het platform verkoopt. Zo kom je professioneel over richting de koper en lijkt het of je jouw kleding altijd verzorgd hebt. Op deze manier is de kans ook groter dat je jouw kleding eerder en voor meer geld verkoopt.

Een goede verzending

Uiteindelijk kom je in contact met een (potentiële) koper en moet je de verzending van een kledingstuk regelen. Hiervoor heb je een brief met de afzender nodig en de juiste verpakking. Sommige mensen verzenden het simpelweg in een plastic winkeltas, maar je kan tegenwoordig ook gemakkelijk verzendzakken in verschillende materialen kopen. Deze materialen worden in specifieke formaten geproduceerd en zijn gemaakt met een bewust karakter. Bij verschillende aanbieders, zoals Blok Packaging, kan je deze verzendzakken in verschillende aantallen bestellen. Zo weet je zeker dat jouw kledingstuk past en dat je beschikt over een verzendzak die recyclebaar of afbreekbaar is.

Vorige

Voor vakmanschap heb je goed gereedschap nodig

Volgende

Een uitvaartverzekering die past bij je levensfase