Dit zijn de voordelen van een personal assistant

Je wil meer werk uit handen kunnen geven, en niet alle taken meer zelf doen? Dan kan een personal assistant een goede zet zijn voor jouw onderneming. Wij vertellen er meer over.

In het afgelopen jaar zien we dat er weer enorm veel bedrijven zijn ingeschreven bij de KVK. Dit betekent dat ondanks een crisis meer en meer ondernemers het heft in handen nemen en hun eigen onderneming starten. Daarnaast zien we ook dat er vele bedrijven ten onder gaan. Vooral in de eerste periode is groeien ontzettend moeilijk. Wellicht kan een persoonlijk assistent je helpen om verder te groeien.

Niet zomaar een hulpje

Nog steeds is de term personal assistant een enorm ondergewaardeerde titel. Alsof het een hulpje of loopjongetje is. Maar niets is minder waar dan dit. Zo zien we dat personal assistant Amsterdam en andere grote steden het bijzonder goed doen. De functie is namelijk ontzettend breed en daarom kunnen ondernemers jou ontzettend goed gebruiken.

Wanneer je een personal assistant bent, kan je beamen dat jij je bezighoudt met allerlei onderdelen binnen en bedrijf. Zo word je misschien gevraagd om in te springen voor directie personeel, maar kan het ook zijn dat je de social media voor bepaalde tijd voor je rekening moet nemen. Maar ook virtueel zou je kunnen ondersteunen door bijvoorbeeld afspraken in te plannen of andere zaken soepel te laten verlopen voor jouw werkgever.

Groeien door een persoonlijk assistent

Je merkt dat er ontzettend veel groei zit in je onderneming. Steeds vaker loop je zo over van het werk dat je het niet meer bij kan benen. Dit is het moment om iemand in te schakelen die je kan helpen. Nu kan je dus ook weer verder gaan groeien. Bepaalde taken waar jij geen verstand van hebt zoals marketing kan een persoonlijk assistent je bij helpen. Als ondernemer kan je dan ook kiezen voor een persoonlijk assistent die kennis heeft over specifieke zaken. Maar ook snel kan schakelen wanneer je hem/haar nodig hebt voor iets anders.

Minder werkdruk

De key van een persoonlijk assistent is om de werkdruk weg te halen bij jou. Je wordt overlopen door e-mails, of je wordt constant gebeld waardoor je de focus op het werk verliest. Dat is een veel voorkomend probleem. Een persoonlijk assistent zorgt ervoor dat je e-mails worden weggewerkt. Maar ook kan jij jouw telefoon laten doorschakelen naar hem of haar.

Zelfstandig ondernemende personal assistant

Nu weet jij natuurlijk wat het is om een eigen bedrijf te starten. Daarom wil je misschien wel een personal assistant die met hetzelfde bijltje hakt. Zo zijn er ook zelfstandig ondernemers die je kan inhuren. Deze werken voor zichzelf en hierdoor heb je niet gelijk 24/7 iemand in dienst. Dit is misschien wel het grote voordeel van het kiezen voor een zelfstandige. Wanneer je ziet dat je agenda bepaalde dagen behoorlijk vol begint te lopen, kan je een personal assistant bellen. Hij/zij helpt je die drukste dagen. Misschien zijn de drukste dagen voor jou rondom de kerst, of wellicht ga je het druk krijgen richting de zomer? Schakel nu een personal assistant in om problemen te tackelen.

Vorige

Wat voor soorten leningen zijn er?

stress handwritten text on white printer paper
Volgende

Wat jij wil weten over stress