Dit zijn de interieur trends van 2021

Elk jaar ontstaan er weer nieuwe trends op het gebied van wonen en interieur. Zo ook in 2021. Kan jouw woning wel een opfrisbeurt gebruiken? Of heb je gewoon zin in iets heel anders? Lees dan snel verder, want hieronder staan dé trends van 2021!

Natuurlijke tinten en ronde vormen

De eerste trend van 2021 is om je huis zo natuurlijk en rustig mogelijk te houden. Dit kun je doen met kleur. Ga voor een aantal kleuren uit dezelfde kleur familie. Wat helemaal bij deze stijl past zijn aardetinten, denk hierbij aan taupe, beige, warm clay etc. Daarnaast horen bij deze stijl ronde vormen en knuffelbare stoffen zoals wol en linnen. Naast het kiezen voor een rond bijzettafeltje, worden in 2021 de ronde vormen ook doorgetrokken naar andere meubelen. Vergeet niet om ook de raamdecoratie mee te nemen tijdens het restylen van je huis. Als je voor deze stijl kiest, zijn grijze gordijnen erg mooi. Het resultaat van het combineren van ronde materialen met natuurlijke tinten is een fris huis.

Donkerblauw en Brave Ground

Blauw is al sinds 2019 een interieur trend, maar in 2021 gaat het nog een stapje verder. De kleur blauw die nu veel gebruikt wordt, is namelijk een stuk dieper. Het gaat hier om een diepe donkerblauwe kleur. Combineer het met velours gordijnen en velours meubels. Velours is eigenlijk al een trend op zich, maar in dit geval ontzettend goed te combineren met het donkere blauw. Zo creëer jij een chic resultaat.

Liefde voor het platteland

Deze trend is in 2020 ontstaan. Na een bewogen jaar met de coronapandemie, verlangt iedereen naar een stukje platteland in zijn eigen huis. Platteland staat voor veel mensen gelijk aan veiligheid, ruimte en natuur. Dit zie je dan ook terug in het interieur. Deze trend wordt officieel ‘country core’ of ‘cottage core’ genoemd. Wat je bij deze stijl veel terugziet zijn natuurlijke materialen zoals hout en staal. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een grote houten tafel met allerlei verschillende stalen en houten stoelen eraan. Om de stijl wat meer door te trekken kun je ook houten jaloezieën van ilumio aanschaffen. Door de juiste raamdecoratie te kiezen, maak jij jouw plattelands inrichting helemaal af.

Een werelds interieur

In 2021 willen we onszelf het liefst omringen met bijzondere momenten. Bijvoorbeeld uit de reizen die we in het verleden hebben gemaakt. Alle pronkstukken die je uit deze reizen hebt meegenomen, verdienen een goed plekje in je huis. Karakter, volwassenheid, levenservaring en een tikkie nostalgie staan centraal in deze wereldse trend. Heb je allerlei kleine frutsels meegenomen van je reizen? Bijvoorbeeld schelpen of kleine beeldjes. Dan is het heel leuk om elk voorwerp onder een glazen stolp te zetten. Zet al deze stolpen (verschillend groottes) vervolgens bij elkaar en je hebt een eigen kunstwerk gemaakt.

Meer is meer

Waarschijnlijk ken je de bekende uitspraak less is more wel. In 2021 is dit juist andersom. Want hoe meer hoe beter. Je mag dit jaar helemaal losgaan met kleuren en voorwerpen. Durf te experimenteren, kies bijvoorbeeld één muur uit die je een felle kleur geeft. Of ga op zoek naar een échte eyecatcher, bijvoorbeeld een bijzondere stoel of een groot schilderij.

Vorige

Vapen: wat is het precies?

Volgende

Welk type verwarming past bij mijn woonsituatie?