/

Dit zijn de grootste televisies van 2019

Geldt voor jou: groot, groter, grootst? Wil jij jouw favoriete series op het allermooiste beeldscherm kijken? Ga jij niet voor minder? Lees dan zeker even verder, want dit zijn de grootste televisies van 2019!

223 cm: Samsung QE88Q97

Pak je meetlint en leeg ‘m er diagonaal erop, want dit scherm is maar liefst 88 inch. En daarmee de grootste televisie die je op dit moment kunt kopen in Nederland. Daarnaast is het ook direct een smart TV, met Samsung’s eigen besturingssysteem: Tizen.

Samsung claimt nog beter beeld te garanderen door gebruik te maken van Quantum dot LED’s. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van LED-tv. Hierdoor kun je een breder kleurenspectrum weergeven. De Q in de naam staat voor QLED TV. Televisies met dit verbeterde kleurenspectrum krijgen deze naam.

Deze televisie is trouwens al een tijdje te koop in Nederland. Maar staat dus nog steeds in kwaliteit en breedte bovenaan! Doordat ‘ie al een tijdje te koop is, sinds 2017, is ‘ie wel in prijs gedaald. Eerder kwam deze televisie op de markt voor 19.999 euro. Maar nu is hij vanaf 10.000 voor jou.

Specificaties:

 • 4K Ultra HD-scherm
 • 3840×2160 pixels
 • High Dynamic Range (HDR)
 • 88 inch

218 cm: LG 86UK6500

Ben jij op zoek naar een televisie waarbij de kleurechtheid perfect is en je vanuit elke hoek een goede kijkpositie hebt? Dan is deze LG 6UK6500 iets voor bij jou in de woonkamer! Deze televisie is namelijk van IPS. Deze panelen staan bekend om hun goede kleurechtheid en kijkhoeken.

Verder heeft dit LED-scherm 4K resolutie en maakt het gebruik van een 4K up-scaler. Dit is een soort software dat full HD-beeldmateriaal automatisch verbetert naar 4K resolutie. Hierdoor wordt alles wat je kijkt superscherp. Het besturingssysteem van deze tv is Smart TV van WebOs.

Een ander leuk voordeel van deze televisie… hij is een stuk goedkoper dan de nummer 1. En dat terwijl ‘ie maar een kleine 2 centimeter kleiner is. Hij kost namelijk “slechts” een derde. 3209 euro via bijvoorbeeld Bol.com.

Specificaties:

 • 86 inch
 • LED-scherm
 • WebOs
 • 4k resolutie en een 4k upscaler
 • Paneeltype IPS
 • 100 Hz en meerdere HDR-formats

216 cm: Samsung 85Q900R

Wil jij in plaats van groter juist meer scherpte? Dan is de Samsung 85Q900R een televisie voor jou! Het is de grootste uitvoering van deze variant van Samsung, maar met een 8K resolutie is het beeld vele malen scherper. Iets wat je 100% gaat ervaring als je beeldscherm zo groot is. Door de processor van deze TV zal ook beeldmateriaal met minder resolutie worden opgeschaald naar 8K.

Als we kijken naar al het hardware van deze TV dan zien we dat dit allemaal in een One Connect Box zit. Dit is als het ware een computertje dat je simpel met één draad kunt verbinden. Maar ook processor en de tuners zitten hierin. Maar je kunt hier ook alles op aansluiten, zoals externe apparaten.

Het enige waar je nu nog over na hoeft te denken, is: wil ik deze tv ophangen of neerzetten? Hij wordt namelijk geleverd met pootjes. Maar er is ook een special ophangsysteem voor. Door de enkele verbindingskabel lijkt de TV haast te zweven aan je muur!

Specificaties:

 • 85 inch
 • 8K
 • One Connect Box
Vorige

Dit zijn de grootste smartphones van 2019

grote bedden in 2019 beste bedden
Volgende

Grootste bedden en matrassen van 2019