Dit is de geschiedenis van de iPhone

We zitten allemaal weer op het puntje van onze stoel voor de iPhone 14.  Maar er was een tijd en toen was er nog helemaal nog geen iPhone. Toen kon je enkel en alleen nog voor een computer terecht bij Apple. Maar het tij leek te keren toen Steve Jobs – uiteraard bekend als de grondlegger van Apple – besloot om zich te gaan focussen op telefoons. In deze blog lees je meer over de geschiedenis van de iPhone.

We zeiden het net al eventjes, maar de wereld wordt straks weer een iPhone rijker. Namelijk de iPhone 14. Die uiteraard in 4 verschillende versies zal verschijnen, waaronder de iPhone 14 Pro. Het toestel is dun, mega snel en de camera’s zijn vooral extreem goed. Je kunt er video’s op bekijken of monteren. Games erop spelen en muziek luisteren. En ach, als je het leuk vindt; dan kun je er ook nog mee bellen. Uiteraard kun je het eerste model niet vergelijken met de iPhone 14. Maar we gaan toch een poging wagen…

Gebruiksvriendelijke, slimme smartphones

Het was 9 januari 2007 toen Apple besloot om zich ook in de telecomwereld te gaan begeven. Het werd een gebruiksvriendelijke en bovenal slimme smartphone. Uiteraard direct vol handige snufjes. Maar in Nederland moesten we er nog even op wachten. Het duurde namelijk ruim een jaar voordat de iPhone 3G in Nederland verkrijgbaar was. Het eerste model was dus niet. De iPhone 1, maar de iPhone 3G. Voor mocht dit ooit een vraag zijn bij Triviant, dan weet jij het antwoord!

Het duurde vervolgens weer een flinke periode voordat Apple met een nieuw exemplaar kwam. Hoewel het nu bijna jaarlijks zo is dat er een nieuwe telefoon komt, technisch lijkt met de tijd steeds sneller zich te ontwikkelen. Was toen rond 2010 zeker nog niet het geval. Apple kon gerust een paar jaar erover doen voordat ‘ie met een nieuw model uit kwam.

De iPhone 4 was de eerste iPhone die gemaakt werd van glas. Door het 3,5 inch scherm was het direct een populair toestel! Wat we ook kunnen zien, is dat dit nog steeds het model is waarop Apple zich blijft ontwikkelen. En bij de iPhone 4 kon je voor het eerst kennismaken met je persoonlijke voice assistant: Siri.

Netflix, kleurtjes en openen met je vinger

Uiteraard kwam na de iPhone 4 de iPhone 5. Het model dat je kon openen door middel van je vinger. Evenals het goedkopere en plastic broertje van dit model: de iPhone 5c. Een toestel dat je in verschillende leuke kleuren kon kopen. Maar het werd geen hit. En vanaf hier gaat de ontwikkeling steeds sneller. Op de iPhone 6 kunnen we netflixen, de iPhone 7 is waterdicht en de iPhone 8 krijgt een glanzende achterkant en een mega snelle chip. De iPhone 10, ook wel de X genoemd, doet afstand van de home button.

Vanaf de iPhone X wordt de wedstrijd van beste camera ingezet. Scherpe beelden en mega goede camera’s. Evenals de iPhone 11, 12 en 13. En nu komt de iPhone 14 eraan. Wat wij verwachten? Een krachtige Bionic chipset, mega snel 5G, 48-megapixelcamera en fancy nieuwe kleuren!

Vorige

Wat zijn de verschillende soorten tuingrond?

Volgende

Hierom krijgen jongeren geen casinobonussen