Deze shampoo moet je gebruiken voor jouw haartype!

blank cream tube on fresh chestnut leaf
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Iedereen heeft een ander soort haartype. Wanneer je op een terrasje zit en je zit een beetje rond te kijken, dan kom je er al snel achter dat iedereen met een ander kapsel rond loopt. De ene heeft een kort kapsel, de ander weer lange haren. De ene heeft zijn haren in een felle kleur geverfd, de ander is natuurlijk blond. Omdat iedereen weer andere haartypes heeft, zijn er ook allerlei verschillende soorten shampoo’s op de markt.

Wanneer je aan het kijken bent voor haarproducten kopen van KIS, dan is het belangrijk dat je weet welke shampoo je moet aanschaffen voor jouw haartype. Hieronder vind je vijf verschillende haartypes en welke shampoo je ervoor moet gebruiken!

1. Normaal haar

Als we het hebben over normaal haar, dan hebben we het over haar dat niet per se speciale verzorging nodig heeft. Over het algemeen gaat het dan over haar dat niet droog, vet of beschadigd is en een goede balans heeft tussen de productie van olie en vocht. Als je normaal haar hebt, dan kun je het beste gebruik maken van een milde shampoo die geschikt is voor dagelijks gebruik.

2. Droog haar

Wanneer je droog haar hebt, dan is dat natuurlijk niet altijd even prettig. Iedereen wil natuurlijk graag dat zijn of haar haar lekker glanst. Maar wat nog vervelender is, is dat wanneer je de verkeerde shampoo gebruikt voor droog haar, je haar alleen maar droger wordt. Daarom kun je het beste een hydraterende shampoo gebruiken die het vochtig houdt.

3. Vet haar

Vet haar is helemaal het tegenovergestelde van droog haar. Wanneer we bij droog haar willen hebben dat het meer gaat glanzen, willen we bij vet haar juist dat het minder glanst. Vet haar glanst namelijk niet mooi van de olie, maar echt van het vet. Het is vaak direct te zien dat iemand vette haren heeft. Als je haar vet is, kun je daarom het beste gebruik maken van een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor vet haar. Deze shampoos helpen het haar te reinigen zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.

4. Beschadigd haar

Beschadigd haar is vaak moeilijk te herstellen, maar met het juiste shampoo is het wel zeker mogelijk! Als je haar bijvoorbeeld beschadigd is door hittebehandelingen of kleuring, kun je dus het beste gebruik maken van een herstellende shampoo die kan helpen om het haar te herstellen.

5. Krullend haar

Als je krullend haar hebt, kun je het beste eens shampoo gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor krullend haar. Deze shampoos helpen het haar te hydrateren en te definiëren.

De juiste shampoo kiezen heeft dus vooral te maken met je eigen haartype. Ga voor een shampoo van KIS die past bij jouw haarstijl zodat jij je haar gezond houdt!

Vorige

Waarvoor kun je een personenbusje gebruiken?

white bathroom interior
Volgende

De 3 voordelen van online badkamerverf kopen