/

De populairste spellen van 2019 – welke zijn het meest gespeeld?

Van jong tot oud. Iedereen is gek op spelletjes. En met name videogames zijn al jarenlang mateloos populair in elke leeftijdscategorie. De ene meer dan de ander. En daar is natuurlijk ook een goede reden voor. Daarom lichten wij de populairste spellen van 2019 uit in dit artikel. Zodat jij zeker weten de beste en leukste games kunt spelen.

Super Smash Bros: Ultimate

Super Smash Bros is een vechtgame waarin figuren, decors en muziek uit verschillende Nintendo-spellen samenkomen. Spelers kunnen dan ook kiezen uit twaalf personages. Van Mario tot Donkey Kong en van Zelda tot Pokémon. Doel van dit spel is om je tegenstander buiten de gevechtsarena te werken, door ze te slaan, schoppen of te beschieten. Je kunt het spelen in je eentje in de singleplayer-mode, of met maximaal vier mensen tegelijk in de multiplayer-mode. Volgens Nintendo is dit spel het hardst gegaan in de voorverkoop ooit. Binnen vier maanden werden er wereldwijd meer dan 13,1 miljoen exemplaren van het spel verkocht.

Tom Clancy’s Rainbow Six Seige

Een vierde plaats in deze lijst gaat naar Tom Clancy’s Rainbow Six Seige. En dat vinden wij helemaal niet gek, aangezien dit één van de meest verslavende spellen is van het moment. Misschien nog wel verslavender dan een gemiddeld online casino. Als speler heb je de controle over een aanvaller of een verdediger, afhankelijk van de speelmodus die je kiest. Er zijn steeds korte missies die je moet uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld een bom onschadelijk maken, of een gijzelaar redden. In 2018 won deze game nog de ‘Esports-titel van het jaar’ tijdens de Australian Games Awards. En dat zegt echt wat.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V werd in 2013 uitgebracht door Rockstar Games, maar behoort anno 2019 nog steeds tot de top drie populairste spellen. Sterker nog: het action-adventuregame is één van de meest succesvolle spellen van de geschiedenis. Op de eerste dag na de lancering verdiende het bedrijf al 800 miljoen dollar aan de verkoop en binnen drie dagen was dat een miljard. Bij GTA speel je een crimineel, die overvallen pleegt en er vervolgens alles aan doet om uit handen van de politie te blijven. Te voet, of nog leuker; in een gehighjackte auto. Je speelt het vanuit het perspectief van de eerste of derde persoon.

Fortnite

Twee jaar geleden kwam Epic Games met Fortnite op de markt, en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de gamewereld. Fortnite is een online schietspel met drie verschillende speelmodi. Save the World, Battle Royale en Creative. De eerste twee zijn het meest populair. Alleen al Battle Royale trekt ruim 125 miljoen spelers in minder dan een jaar. En mede daardoor werd Fortnite bestempeld tot de ‘best multiplayer and competitive game’ tijdens de laatste Webby Awards-uitreiking in 2019.

Minecraft

Een nek-aan-nekrace is het met al die vette games, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En in 2019 is het aller populairste videospel van het moment toch echt Minecraft. Gemaakt door Markus Persson, in 2011 gelanceerd en sindsdien 176 miljoen exemplaren verkocht via meerdere platforms. Dat maakt het de best verkochte videogame aller tijden. Minecraft een notendop: je kunt in het spel met 3D-bouwstenen allerlei bouwwerken maken, de omgeving verkennen en deelnemen aan gevechten.

Vorige

Worden bestaande kaartspellen nog wel eens vernieuwd?

Volgende

Hoe werkt het zorgverzekeringssysteem? En waarom is zorg niet gewoon gratis?