De elektrische scooter: alles wat je moet weten

Sinds een paar jaar heeft de elektrische scooter de scooter markt verovert. De scooter werd kort na de introducering van de elektrische auto populair, en wint het vooral van ‘normale’ scooters omdat hij niet milieuvervuilend is. De verwachting is dan ook dat elektrische scooters in de toekomst door de overheid gesubsidieerd zullen worden om consumenten nog meer te motiveren elektrische scooters aan te schaffen. In dit artikel leggen wij je alles uit wat je moet weten over elektrische scooters. 

De actieradius 

Veel mensen zeggen dat het een groot nadeel van elektrische scooters is dat de actieradius kleiner is dan die van normale scooters. Echter, dit hangt er natuurlijk compleet van af wat voor afstanden je denkt af te leggen. Een accu van een elektrische scooter heeft vaak een actieradius van 40 tot 90 kilometer, afhankelijk van het merk van jouw scooter en het model. Ook de accu zelf is belangrijk. Per scooter kun je er altijd voor kiezen om apart een nieuwe accu aan te schaffen, bijvoorbeeld door een accu Piaggio zip te kopen, en je oude accu door deze te vervangen. 

Het opladen van een accu van een elektrische scooter neemt gemiddeld zo’n zes tot acht uur in beslag.

Opladen van een accu

Het opladen van een accu van een elektrische scooter neemt gemiddeld zo’n zes tot acht uur in beslag. Ook hier is de duur van het opladen afhankelijk van het soort scooter en de soort accu. Een accu sym scooter kopen heeft natuurlijk veel andere kenmerken dan een accu van een ander scootermerk. Hoewel zes tot acht uur misschien lang lijkt, valt het alles mee wanneer je je gewoon aanwendt de scooter direct op te laden als je thuis bent. Zelfs als je je scooter pas om 00:00 aan de lader legt en hem de volgende ochtend 08:00 weer vanaf haalt, ben je verzekerd van een volle accu. 

Elektrische scooters leasen

Wanneer je niet het vermogen hebt om een elektrische scooter in een keer te kunnen afbetalen, zijn er vaak ook nog veel opties waarbij je ervoor kunt kiezen om een elektrische scooter te leasen. Hierbij betaal je vaak in termijnen. Het meest gebruikelijk is het om een x bedrag te betalen per zoveel maanden, maar in sommige gevallen is leasen per dag ook mogelijk. 

Weinig onderhoud nodig

Een van de grootste voordelen van een elektrische scooter is dat hij minder onderhoud noig heeft dan een normale scooter, simpelweg omdat er veel minder onderhoudsgevoelige onderdelen in de scooter zitten. Hij is ook nog een super om te gebruiken als stadsscooter, ook omdat hij totaal geen geluid produceert.

Vorige

Gaat Amazon Coolblue verdrijven?

Volgende

Wat is een MGA vergunning? En wat betekent het?