De beste keuzes voor jouw vloer

Ben je net in een nieuw huis komen wonen of is de vloer toe aan vervanging? Dan zetten wij in deze blog alle vloeren waaruit je kan kiezen op een rij.

De zoektocht naar een perfecte vloer kan nog best wat meer tijd kosten dan dat je in eerste instantie had gedacht. Zo zijn er verschillende soorten vloerbedekking, kan je kiezen voor een kale betonnen vloer maar is er ook een ruime keuze uit hout. Als jij een flink budget tot je beschikking hebt heb je natuurlijk ook weer meer verschillende keuzes. Kies welke vloer voor jouw situatie het beste is.

Laminaat

Dit is misschien wel één van de meest populaire vloeren van het moment. Laminaat is goedkoop en gaat vaak lange tijd mee. Vooral in huurwoningen is het leggen van laminaat een slimme keuze. Je zal je vloer iedere keer weer mee moeten nemen en je woont er vaak minder lang dan in een koopwoning. Het nadeel van laminaat kan vooral het leggen zijn. Maar laminaat leggen hoef je niet zelf te doen maar kan je ook laten doen.

Houten vloer

Eén van de oudste vormen, al dan niet de oudste vorm van vloerbedekking is de houten vloer. Zo is deze vaak van eikenhouten planken gemaakt. Wanneer jij goed voor een houten vloer zorgt kan hij enorm lang mee. Ook ziet een houten vloer er altijd uniek uit. Maar het nadeel is toch wel het onderhoud van een houten vloer. Eens in de zoveel tijd zal je het toch weer moeten onderhouden wat ook extra geld kost.

PVC

Het wordt steeds populairder, een PVC kunststof vloer. Een pvc-vloer bestaat uit verschillende lagen, het is een stuk sterker dan Vinyl en soms zelfs sterker dan een houtenvloer. De reden dat het steeds vaker in woning wordt gelegd is omdat het goed samen gaat met vloerverwarming.

Betonvloer

In steeds meer kantoren zien we dat er wordt gekozen voor een betonvloer. Dit geeft vaak een industriële en moderne look aan je kantoor. Daarnaast hoef je het niet vaak te onderhouden en zijn het mooie gladde vloeren. Het nadeel is vaak dat het geluid een stuk minder mooi klinkt bij een betonnen vloer.

Vorige

Wat wil jij weten over veilig reizen in het Midden-Oosten?

Volgende

Hoe stoom je je klaar voor het worden van voetbalcoach?