De 6 gouden regels bij de keuze voor een relaxfauteuil

Tot rust komen … in de hedendaagse 24-uurs maatschappij is dat van essentieel belang. Maar ook om medische redenen kan het een vereiste zijn te zorgen dat je voldoende rust pakt. Beide ontwikkelingen verklaren voor een groot deel de opkomst van de relaxfauteuil  … die inmiddels in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Maar wat is nu allemaal te koop en waar moet je precies op letten?

Of je nu rechtop wilt zitten met de benen omhoog of lekker achterover wilt liggen; de veelzijdigheid van de relaxfauteuil voldoet aan vrijwel alle behoeftes tot ontspannen. Maar hoe maak je nou de juiste keuze uit legio mogelijkheden? Een bezoekje aan Onstein Meubelen in Zutphen schepte veel duidelijkheid. Het bijna 50 jaar oude familiebedrijf staat bekend om vakkundig en betrokken advies; de ideale plek dus om meer te weten te komen over de vele opties in relaxfauteuils.

Hier de 7 belangrijkste zaken om rekening mee te houden in jouw zoektocht naar een relaxfauteuil!

1. Kies een woonwinkel die je een goed gevoel geeft

Een relaxfauteuil vraagt – meer dan andere meubels – om een persoonlijk bezoek aan een woonwinkel. Kies bij voorkeur een winkel die persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft en waar je dus geen nummer bent. Goed advies in namelijk erg belangrijk, vooral wanneer je klachten hebt aan bijvoorbeeld nek, rug, schouders of benen. Vrijwel alle toonaangevende merken hebben verschillende mogelijkheden en daardoor zijn er dus ook in alle prijsklassen relaxfauteuils voorhanden. Neem je tijd en probeer zo veel mogelijk stoelen uit.

2. Ga je voor een elektrische relaxfauteuil of niet?

De keuze voor een elektrische of handmatige relaxfauteuil is natuurlijk een kostenkwestie … maar verlies zeker niet de factor ‘gemak’ uit het oog. Hoe vaak merk je in een gewone relaxstoel niet dat je toch even een andere houding aanneemt; wat meer onderuit hangen of wat rechterop zitten … of pak je er een krukje bij om je voeten op te leggen? Door de elektrisch verstelbare relaxfauteuil kan je met een druk op de knop eenvoudig van houding wisselen. Zeker een keuze waar je een grondige kosten-baten analyse op moet loslaten.

3. Denk goed na over materiaal en stijl!

Omdat de relaxfauteuil mede door zijn omvang zo’n prominente plek in de woonkamer inneemt, is er een ruime keuze aan materialen en kleuren. Er zijn prachtige leren relaxfauteuils leverbaar, waarbij de uniciteit van het meubelstuk prima past bij het specifieke karakter van leer. De keuze voor stof als stofferingsmateriaal biedt automatisch een ruimere keuze aan kleuren. En waar het om de stijl gaat, zijn er altijd passende relaxfauteuils te koop … Van klassiek tot modern design; het aanbod is enorm.

4. Luister goed naar je lichaam

Naast jouw wensen tot ontspanning, is ook de ideale setting betreft voetensteun, hoofsteun et cetera belangrijk! Vooral wanneer je klachten hebt aan bijvoorbeeld nek, rug, schouders of benen. Ook stoelverwarming is een optie die – naast zeer comfortabel – heerlijk voor je spieren kan zijn. Denk van tevoren goed na waar jouw ‘aandachtsplekken’ zitten en ben je toevallig onder behandeling van een fysiotherapeut of huisarts? Vraag hem of haar dan om advies. Bespreek al deze punten ook zeker met de verkoper.

5. Welke rol speelt de relaxfauteuil in jouw interieur?

Je wilt natuurlijk wel dat de fauteuil past in de sfeer van jouw woonkamer. Een goede verkoper kan prima inschatten welke plek de relaxfauteuil kan innemen in uw interieur. Neem daarom altijd een foto mee van uw woonkamer. De adviseur kan opties tonen die de relaxfauteuil tot pronkstuk van de kamer maken, maar ook opties die het als onderdeel de kamer één echt geheel maakt. Bedenkt vooraf goed wat je daarin precies wilt, maar sta ook zeker open voor verrassende ideeën van de woonadviseurs; zij zijn immers de professionals.

6. Maak een keuze voor de toekomst

Een relaxfauteuil kan je van veel gemakken bedienen. Wellicht zijn die nu allemaal nog helemaal niet nodig, maar in de toekomst kan dat natuurlijk wel. Naast extra comfort wat o.a. de verstelbare hoofd- en voetensteun nu al biedt, zou het in de toekomst zelfs kunnen bijdragen aan ‘behoud’ van je lichaam. Veel (elektrische) relaxfauteuils beschikken ook over een Sta-op-functie. Voor mensen die iets minder goed te been zijn, is dat een mooie extra mogelijkheid … maar ook als je na een sportwedstrijd lekker bent bijgekomen, kan het een heerlijk relaxte aanvulling zijn!

 

Vorige

Dit zijn 5 tips bij grote en kleine klussen

Volgende

Hoe kun je minder nicotine roken?