Beste kleine ventilator van 2021

Een kleine ventilator geeft je de verkoeling die je nodig hebt. Tijdens de zomer, maar natuurlijk ook in een warme ruimte. Hierbij kun je denken aan je bureau, de keuken, woonkamer of slaapkamer. Een kleine ventilator is handzaam en neemt weinig ruimte in beslag. Ben je op zoek naar verkoeling? Maak dan een keuze uit onze lijst van beste kleine ventilator voor 2021. Bestetester heeft soortgelijke koopgidsen voor o.a. kleine ventilatoren en soortgelijke producten. Mocht je nog twijfels hebben welke ventilator het beste voor jou is dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De koopgidsen zijn zeer uitgebreid en alle details worden per product uitgelicht.

Wat is een kleine ventilator?

Ventilatoren komen voor in allerlei soorten en maten. Zo kennen we plafondventilators, maar ook muur- en raamventilatoren. Er bestaan ook staande ventilatoren. Ze kunnen binnen of buitenshuis gebruikt worden en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Een kleine ventilator komt ook voor als tafelmodel. Handig, want zo heb je altijd een heerlijke verkoeling bij de hand.

Een ventilator werkt op het lichtnet. Ze zijn voorzien van diverse standen waarmee je de mate van verkoeling zelf kunt bepalen. Des te harder de ventilator draait, des te meer verkoeling je tegemoet kunt zien. De meeste kleine ventilatoren zijn tevens voorzien van een draaifunctie. De lucht kun je op deze manier nog meer laten verplaatsen. Een kleine ventilator is makkelijk mee te nemen en te verplaatsen. Handig voor op kantoor of om mee te nemen tijdens je vakantie.

5 beste kleine ventilatoren van 2021

  1. Bestron DFA30

Deze kleine ventilator van Bestron wordt ook wel een vloerventilator genoemd. De ventilator heeft een compact formaat en een stevig  onderstel. Daardoor blijft het apparaat stevig staan op vrijwel elk oppervlak. Deze kleine Bestron ventilator heeft een diameter van 35 centimeter. en is 40 centimeter hoog. De bladen zijn aerodynamisch gevormd waardoor ze nog meer lucht kunnen verplaatsen. Deze handzame ventilator heeft 3 standen die zich aan de achterzijde van het apparaat bevinden. Met 3 kilo is hij licht van gewicht. De Bestron DFA30 sluit je eenvoudig aan op het lichtnet door middel van het snoer. Deze ventilator heeft een geluidsniveau van 63.2 decibel.

  1. Dyson AM05

Deze kleine ventilator van Dyson heeft niet alleen een strakke vormgeving, maar kent ook 2 functies. Deze ventilator kan een ruimte namelijk verkoelen en verwarmen. Het apparaat is voorzien van Air Multiplier technologie. Dat betekent dat je de verkoeling ook voelt als de ventilator op een redelijke afstand van je staat. Je kunt deze kleine ventilator op de vloer plaatsen, maar natuurlijk ook op een tafel of bureau. Het apparaat is optimaal beveiligd. De ventilator schakelt zichzelf uit als deze omvalt en ook de elementen zijn onzichtbaar geïntegreerd. De Dyson AM05 Hot & Cool heeft geen roterende bladen maar voorziet je van een constante stroom koude of verwarmde lucht. Deze kleine ventilator weegt 2,4 kilo en heeft een diameter van 20 centimeter. Het geluidsniveau ligt op 68 decibel.

  1. Garden High Pro

Deze kleine ventilator van Garden High Pro is compact van formaat. Het apparaat heeft een doorsnede van 15 centimeter en is voorzien van een stevige clip. Daarmee kun je de kleine ventilator heel eenvoudig aan de rand van de tafel bevestigen. De ventilator is met een gewicht van 0.06 kilo extreem licht van gewicht. Je neemt hem dus overal mee naar toe. De ventilator kun je tevens kantelen. Naast handzaam en compact is deze kleine ventilator ook heel zuinig in gebruik. Het apparaat werkt via het lichtnet en verbruikt slechts kleine hoeveelheden energie. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de Direct Drive magnetische motor.

  1. Ninzer Mini Fan

Deze stijlvolle kleine ventilator is onmisbaar voor op kantoor, in de slaapkamer of tijdens jouw reizen. Het apparaat kun je gebruiken in combinatie met een USB aansluiting. Dat betekent dat je deze ventilator ook kunt aansluiten op je computer of laptop. Dat maakt deze mini fan ook geschikt voor op kantoor. Deze kleine Ninzer ventilator heeft twee standen die je eenvoudig instelt via de draaiknop onder de bladen. Ook de kop van de ventilator kun je kantelen. Het apparaat weegt slechts 0,2 kilo en heeft een doorsnede van 10 centimeter. Met een geluidsniveau van 26 decibel is deze kleine ventilator ook nog eens heel stil in gebruik.

  1. Esperanza Yugo

Deze kleine Esperanza Yugo ventilator voorziet je van een heerlijke verkoeling waar en wanneer jij dat wilt. De ventilator sluit je eenvoudig aan op een USB poort en kan dus ook gebruik worden in combinatie met een desktop op laptop. Het apparaat draait automatisch en is tevens kantelbaar. Daardoor  kun je de koude lucht nog beter concentreren. Deze kleine ventilator van Esperanza heeft een diameter van 20 centimeter. Omdat het product slechts 23 centimeter hoog is, plaats je hem eenvoudig op de keukentafel, het nachtkastje of jouw bureau. De ventilator heeft 3 krachtige bladen en kan handmatig in en uit worden geschakeld. Daarnaast is de kleine ventilator ook nog eens heel stil in gebruik.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een kleine ventilator koopt?

Model van de kleine ventilator

Kleine ventilatoren kunnen verschillende modellen hebben. Vaak worden ze uitgevoerd als tafelmodel, maar er bestaan ook compacte vloerventilatoren. Een tafelventilator plaats je op de tafel. Ze zijn compact van formaat en hebben een stevig onderstel. Sommige tafelventilatoren zijn zelfs voorzien van een handige clip waarmee je ze eenvoudig bevestigd aan de rand van een bureau, eettafel of keukenblad. Vaak kun je ze kantelen en is ook de snelheid waarmee de fan blaast te regelen. Een vloerventilator plaats je, zoals de naam al doet vermoeden, op de grond. Ze zijn in veel gevallen wat luxer uitgevoerd en kennen meer functies. Hierbij kun je denken aan een timer of een afstandsbediening. Ook tafelventilatoren zijn leverbaar in een compact formaat. Afhankelijk van de capaciteit, kunnen ze een hele ruimte voorzien van koele lucht.

Geluidsniveau

Als je op zoek bent naar een kleine ventilator, dan moet je ook letten op het geluidsniveau. Dit is bij elke ventilator anders. Het geluidsniveau wordt aangegeven in decibellen. Het is belangrijk om hierop te letten,  zeker als je de ventilator wilt gebruiken tijdens je werk of op kantoor. Je wilt juist daar niet worden afgeleid. De keuze die je hierin maakt is dus afhankelijk van de ruimte waarin je de kleine ventilator wilt gaan gebruiken. Is dat binnen je slaapkamer of thuiskantoor, dan kun je het beste kiezen voor een ventilator met een geluidsniveau onder de 49 decibel. Dit worden ook wel extra stille ventilatoren genoemd. Een stille ventilator schommelt tussen 50 en 60 decibel terwijl ze vanaf 61 decibel als “hoorbaar” worden aangeduid.

Netstroom of USB aansluiting

Als je een kleine ventilator wilt kopen, dan is het verstandig om van tevoren te bepalen waar en op welke manier je de fan het meest gaat gebruiken. Heb je altijd een stopcontact in de buurt voor een aansluiting op het lichtnet? Of gebruik je de ventilator vaak in combinatie met een laptop of computer? In dat geval kun je ook kiezen voor een kleine fan met een USB aansluiting. Je hebt dan geen stopcontact of verlengsnoer nodig. Als je het apparaat vooral in de slaapkamer of keuken gaat gebruiken, dan heb je vaak geen USB bij de hand. Juist dan is een kleine ventilator met een stekker weer een betere keuze.

Vorige

Hoe zijn kansspelen ontstaan?

Volgende

Alle verschillende soorten contactlenzen op een rij