Als MKB’er of ZZP’er een tankpas

Als MKB’er of ZZP’er kun je veel onderweg zijn. Dit kan zijn om bijvoorbeeld overleggen te voeren of andere zaken te regelen. De kosten voor deze verschillende reizen kunnen hoog oplopen. Hiervoor kan het erg fijn zijn een tankpas aan te schaffen. Door middel van een tankpas zorg je ervoor dat je goedkoper uit bent. Je bespaart hierdoor ook geld op de boekhouding. Maar wat kun je nu met de tankpas? Hieronder lees je daar meer over!

Gebruik van de tankpas onder MKB- en ZZP’ers

Het klinkt natuurlijk al erg verleidelijk en daarnaast ook nog eens erg makkelijk. Door middel van de tankpas, kun je met gemak de kosten declareren. Hierbij hoef je niet maanden lang bonnetjes te verzamelen, maar kun je alles digitaal bijhouden. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht. Je hoeft dus zelf niks meer te doen. Je ontvangt per kwartaal een duidelijk overzicht met de verschillende transacties. Een tankpas MKB of ZZP brengt dus vele voordelen met zich mee, waaronder de verbetering in de boekhouding.

Het is dus voor zowel MKB’er als ZZP’er een handig product. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om de tankpas aan verschillende werknemers te bieden. Dit kan als werkgever erg fijn zijn, want hierdoor krijg je net wat betere inzichten in de reiskosten die er gemaakt worden. Ook zal er een limiet ingesteld worden, waardoor het personeel zich moet houden aan deze bedragen. Je hebt dus een duidelijk overzicht en hoeft geen tijd meer kwijt te zijn aan het maken van een schema.

Binnen heel Nederland gebruik maken van de tankpas

Binnen Nederland heb je erg veel verschillende tankstations. Natuurlijk woont iedere ZZP- of MKB’er weer ergens anders. De tankpas kun je overal binnen Nederland gebruiken, maar daarnaast ook in het buitenland. Niet alleen voor de langere afstanden, maar ook voor de kleine afstanden is de tankpas ideaal. Hierbij heeft de pas namelijk een bijbehorende app waarmee je eenvoudig alle tank in Nederland met actuele benzineprijzen kan vinden. Hierdoor weet jij of het personeel waar het beste getankt kan worden.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

Natuurlijk zijn er verschillende voordelen aan de pas. Enige heb je hierboven al kunnen lezen. Een van de voordelen was dat je een duidelijk overzicht krijgt van de benzinekosten, maar daarnaast ook de reizen die je maakt. Hierdoor wordt het plannen van verschillende zakenreizen een stuk makkelijker, omdat je een goed overzicht hebt. Daarnaast kun je parkeerkosten en wasstraat kosten ook laten vergoeden. Een auto maakt natuurlijk ook gebruik van olie, antivries en ruitenwisservloeistof. Hierbij kun je ook gebruik maken van de kaart, waardoor deze middelen ook vergoed worden. Niet alleen de reisjes met de auto kunnen gedaan worden met de tankpas, want ook bij het reizen met het OV kun je makkelijk gebruik maken van de tankpas. Je kunt dus zelf aangeven wat op de kaart moet staan, dus de reis in het OV kan daar makkelijk aan toegevoegd worden. Hierbij is het verstandig goed na te denken over wat je wel en niet op de pas zet. Wil je bijvoorbeeld wel de wasstraat kosten erop hebben staan of juist niet.

Vorige

Bedrijf begonnen als zzp'er? Lees hier waar je op moet letten, als je een bedrijf begint

Volgende

5 x slimme trucs voor de marketing van jouw bedrijf