/

5 Tips om nooit meer te laat te komen of afspraken te vergeten

Sommige mensen komen zelden te laat, anderen bijna altijd. Vooral die laatste groep zegt nog wel eens dat ze daar niets aan kunnen doen. Maar is dat wel zo? Met onderstaande vijf tips kom ook jij niet meer te laat, of vergeet je geen afspraken meer!

Gebruik je agenda efficiënt

Natuurlijk zet jij (zakelijke) afspraken in je agenda, dus hoe kan het dan dat je ze vergeet, of dat je te laat komt? Dat kan komen omdat je je agenda niet op de juiste manier gebruikt. Zo kun je in je digitale agenda reminders aanzetten. Je kunt hierbij eens kijken wat daarbij voor jou werkt. Standaard staan reminders vaak op een kwartier vooraf, maar in dat kwartier kun je weer gemakkelijk vergeten dat je naar de afspraak moet. Dus zet die reminder dan eens korter op de afspraak. Of juist langer als je dingen eerst wil afwerken.

Plan eventuele reistijd in

Is je afspraak buiten de deur en moet je daarvoor reizen? Zet je reistijd dan apart in je agenda (met reminder!). Zo word je er op tijd aan herinnerd dat je moet vertrekken, en worden er geen afspraken vlak voor of na je afspraak gepland.

Prioriteiten stellen

Kom jij om in de (zakelijke) afspraken en zie je door de bomen het bos niet meer? Of ben je altijd bezig met spoedjes waardoor je afspraken vergeet? Dan is een time management training voor jou een uitkomst. In de training leer je prioriteiten stellen, maar ook nee zeggen, zodat je je kunt bezighouden met wat in jouw dagelijkse werk belangrijk is. Hierdoor krijg je meer overzicht en rust in je hoofd, en dat zorgt ervoor dat je minder dingen, zoals afspraken, vergeet. Maar ook leer je onbelangrijke afspraken uit je agenda te schrappen, wat ook zorgt voor meer ruimte.

Creëer een pauze voor je afspraak

Kom jij vaak te laat omdat je nog met iets anders bezig bent? Of moet je altijd nog even naar het toilet, koffie of thee halen of documenten printen? Plan dan structureel voor je afspraak een pauze. Dit hoeft niet lang te zijn, een kwartiertje kan al genoeg zijn. Dan heb je namelijk tijd om je werk nog even af te ronden, op je gemak naar het toilet te gaan en wat te drinken te pakken en kom je relaxed en op tijd op je afspraak aan.

Balans werk-privé bewaken

Kom je door je werk regelmatig te laat op privé afspraken? Of vergeet je die gewoon helemaal? Of kom je vaak later thuis dan de bedoeling was? Het kan ook andersom, kom je vaak later op je werk dan de planning was, omdat je thuis nog van alles moet doen? Ook dan helpen bovenstaande tips. Maar je kunt nog meer doen om de balans beter te krijgen. In 60 time management tips vind je nog meer tips om alle facetten van je leven effectiever in te delen, zodat je veel vaker datgene doet wat je op dat moment moet doen. Ook dit zorgt voor meer overzicht, ruimte en rust in je hoofd, waardoor je gemakkelijker afspraken en andere dingen onthoudt. 

Vorige

De perfecte raamdecoratie voor jouw kantoor

Volgende

Wat is een Fairybell Kerstboom? + Leuke tips om de kerstboom te plaatsen en versieren