Lees nu het WatWilJijWeten blog »
Door je eigen naam te claimen, voorkom je dat een ander met jouw naam berichten achter kan laten.
Voornaam:


punkr

 Geplaatst op
19 februari 2009
Zou het niet beter zijn om gewoon atoom centrales te bouwen om stroom op te wekken?

boterbloempje

 Geplaatst op
18 februari 2009
Prima, los meteen dan even het opslagprobleem voor kernafval op.

"elk voordeel hep z'n nadeel"
Geef je stem:
0
0

robbrecht

 Geplaatst op
19 februari 2009
Dit gaat ovet twee volledig verschillende dingen. Het begrip 'groene stroom' is zeer verwarrend en daar hebben de energiebedrijven zelf voor gezord, dus dat is stom, want nu wil niemand nog 1 cent meer betalen voor groene stroom.
Een hele andere vraag is of atoomenergie een goede oplossing is voor het energietekort (in de toekomst). Dat is een moeilijk punt, ook al roep ik al 20 jaar lang dat we kernafval gewoon naar de zon moeten schieten.
In ieder geval gaan we niet overschakelen op 100% atoomenergie alleen maar omdat de voorlichting over groene stroom zo slecht is. :)
Geef je stem:
0
0

Ad

 Geplaatst op
20 februari 2009

Andre0001

 Geplaatst op
20 februari 2009
Het is natuurlijk wel iets om over te praten,hoeveel CO2 wordt er nu wel geproduceert door de "gewone" electriciteits centrales,er zijn weer plannen om ze op kolen te gaan stoken,daar moeten dan weer speciale voorzieningen worden aangebracht om de vuil uitstoot te neutraliseren,Dit kost miljarden,en maakt de energie alleen maar duurder.Nu ben ik niet zo'n voorstander van kern energie,maar er moeten toch mogelijkheden te vinden zijn om het kernafval waar echt niets meer mee gedaan kan worden,b.v.zoals Daanwebstra al schreef,naar de zon te schieten,of heel diep in de aarde op te slaan,en niet op 300 mtr.of zo.Bij olieboringen gaan ze tot over de 4 km diep,dan moet het toch kunnen om het afval nog dieper,dus onder de oerlagen,die niet meer doorlatend zijn op te slaan?Dit lijkt mij minder kostbaar dan vele miljarden besteden aan z.g.groene prestige objecten,die na het verspillen van geld en tijd toch niet te blijken te voldoen.
Als er goede plannen zijn,is de verdeeldheid altijd zo groot,iedereen moet iets aan te merken hebben ,bezwaren maken,en ga maar door.
Als er nu gewoon windparken aangelegd worden,en we een totaal van 6000
windmolens hebben kunnen alle huishoudens daarmee bediend worden.Nu zal het niet altijd waaien en moet de industrie ook stroom hebben,daarvoor zal dus een alternatief moeten zijn.En als dan het openbaar vervoer nog op biogas zou rijden,schiet het allemaal in de goede richting.Maar voordat deze beslissingen aangenomen en uitgevoerd worden zijn we misschien wel 10 of meer jaar verder.Dat is het gevolg van de besluiteloosheid van de kabinetten.En waarschijnlijk ook de invloed van de olie machten.
Geef je stem:
0
0


Antwoord:
Naam:
Email: * niet verplicht
Voer code in: ->Privacy Statement