Wat is het beste formaat voor een tablet?

Tablets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je niet alleen tablets van verschillende merken, met verschillende besturingssystemen en in verschillende kleuren, maar ook het formaat kan per tablet variëren. Over het algemeen hebben tablets een formaat tussen de 7.7 en 13.3 inch. Ben je op zoek naar een heel klein formaat? Dan is er ook nog de phablet, een kruising tussen een smartphone en tablet met een scherm tussen de 5.5 en 7.7 inch.

Het perfecte formaat voor een tablet bestaat niet. Dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij het kiezen van een ideaal formaat, adviseren we je om voor jezelf duidelijk te krijgen waar, hoe, waarvoor en hoe vaak je de tablet gaat gebruiken.

Waarvoor ga je de tablet gebruiken?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voor de aanschaf van een tablet is: “Wat ga ik met mijn tablet doen?”.

Surfen op het internet

Wil je je tablet gebruiken om te Facebooken of te surfen op het internet? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een 10 inch tablet. Je hebt dan voldoende ruimte op je scherm om alle content te zien en hoeft niet steeds in- en uit te zoom.

Films, Netflix en games

Wanneer je op een prettige en relaxte manier films of series op Netflix wilt kunnen kijken of je tablet gebruikt voor het spelen van games, kun je ook het beste kiezen voor een tablet met een iets groter schermformaat. De resolutie is dan vaak een stuk beter.

Lezen van e-books en/of magazines

Bij het lezen op je tablet is het ideale formaat afhankelijk van het soort content dat je leest. Wil je in bed of tijdens de dagelijkse treinreis naar je werk een e-book lezen? Dan is een lichte 7 inch tablet waarschijnlijk het prettigst. Deze kleine tablet kun je comfortabel in één hand vasthouden en is gemakkelijk mee te nemen. Lees je je favoriete magazine of krant digitaal? Dan  is een formaatje groter wellicht net iets aangenamer, omdat magazines vaak een hoop kolommen en afbeeldingen bevatten.

Werken & het typen van teksten

Wil je baas voor jou een tablet huren zodat je er dagelijks op kunt werken? Of verwacht je veel teksten (in mails of documenten) te typen op je tablet? Ga dan voor een hybride of convertible tablet met groot schermformaat. Deze tablets kunnen zowel als tablet en als laptop gebruikt kunnen worden en bevatten vaak een toetsenbord of de mogelijkheid tot het aansluiten van een toetsenbord.

Locatie van gebruik & mobiliteit

Ook de locatie waarop je de tablet gebruikt, is bepalend voor het ideale formaat. Gebruik je de tablet vooral thuis? Dan hoef je voor deze factor niet echt rekening te houden met het formaat. Wil je de tablet juist onderweg gebruiken of moet je hem veel met je mee dragen tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Dan is een kleiner formaat vaak handiger omdat deze gemakkelijker op te bergen en mee te dragen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *