Hoe verkoop je razendsnel je huis?

Snel huis verkopen

Je kunt door allerlei oorzaken in een situatie belanden waarin je snel je huis wilt of moet verkopen. Het kan zijn dat je door een scheiding of door arbeidsongeschiktheid de lasten van je hypotheek niet meer kan dragen. Maar het kan ook zo zijn dat je al een nieuw huis hebt gekocht en het maar niet opschiet met de verkoop van je oude huis. Je bent er nu wel klaar mee. In alle gevallen waarin je snel van je huis af wilt, kan een huizenopkoper uitkomst bieden.

Huizenopkoper

Huizenopkopers zijn goed gefinancierde organisaties die met eigen middelen woningen kopen met het doel ze met winst weer door te verkopen. Omdat huizenopkopers in staat zijn om direct het geboden bedrag te betalen, zonder voorbehoud van financiering, kan dit razendsnel rond zijn. In principe zelfs binnen 24 uur. Het werkt heel eenvoudig en je hoeft als verkoper zelf geen enkele kosten te maken.

Razendsnel en zonder kosten

Als je contact opneemt met een huizenopkoper dan krijg je vaak al binnen een paar uur een indicatief bod op je huis. Als je geïnteresseerd bent, komt er vervolgens binnen 24 uur een onafhankelijk taxateur langs om een definitief bod uit te brengen. Ga je daarmee akkoord, dan is de verkoop in feite al direct rond. De notaris regelt dan de overdracht en maakt alles officieel rond. De kosten van de notaris worden meestal door de huizenopkoper voor rekening genomen.

Je bespaart duizenden euro’s

Dat betekent dus dat jij als verkoper helemaal geen kosten hoeft te maken voor de verkoop van je huis. Er komt geen makelaar aan te pas, de notariskosten worden voor je betaald en je hoeft ook niet te adverteren. Ook hoef je geen kleine klusjes meer te doen om je huis verkoopklaar te maken. Alles bij elkaar praat je dan snel over duizenden euro’s aan kosten, die je uitspaart.

En wanneer je in de vervelende situatie zit dat er een executieverkoop dreigt, dan gaat het helemaal om gigantische kosten. Denk alleen maar aan het feit dat je bij een executieverkoop meestal maar zo’n 65 procent van de marktwaarde voor je woning zal krijgen. Je blijft dan dus met een enorme restschuld zitten.

Vraag gratis en vrijblijvend een bod aan

Zijn er dan alleen maar voordelen aan de verkoop van je huis aan huizenopkoper? Bijna wel. Het enige minpunt is dat je nooit de maximale prijs zal krijgen voor je woning. De huizenopkoper wil er immers wel wat aan kunnen verdienen. Maar je zal aanzienlijk meer geld voor je huis krijgen dan bij een executieverkoop.

En wanneer je je huis weet te verkopen via een makelaar, zal je allicht een betere prijs kunnen krijgen, maar de vraag is dan wel hoe lang het duurt voordat je je huis verkocht hebt. Dat kan maanden en soms zelfs jaren duren. Als je zoveel tijd of geduld niet hebt, waag het er dan eens op en vraag een bod op je woning aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *