Hoe kies je een goede uitvaartverzekering

WATWILJIJWETEN.NL

Hoewel een uitvaart niet iets is waar je al graag over na wil denken, is het toch verstandig om al bezig te zijn met de dag die ooit zal komen. Waarschijnlijk gun je het je familie en vrienden om op een fijne en waardige manier afscheid te nemen van je. Om zo’n dag goed te laten verlopen, is een uitvaartverzekering een goede manier om je hiervoor in te dekken. Het afsluiten van een uitvaartverzekering zorgt er in eerste instantie voor dat de kosten voor jouw uitvaart niet nog door je nabestaanden betaald hoeven worden. Een zorg waar men gelukkig dus niet naar hoeft om te kijken na je overlijden. Een uitvaartverzekering afsluiten verstandig met het oog op de lange termijn, en in verschillende vormen af te sluiten. Wij zetten de twee meest gekozen opties voor je op een rij.

Uitbetalen

Een veel gekozen vorm van een uitvaartverzekering is het uitbetalen van een bedrag aan de nabestaanden. De nabestaanden ontvangen dit bedrag en mogen dit naar alle vrijheid besteden. Dit mag dus aan een uitvaart uitgegeven worden, maar dat is geen verplichting. Hoe hoger de premie is die je betaalt tijdens de looptijd van de verzekering, hoe meer kapitaal er opgebouwd wordt dat kan worden uitgekeerd.

Uitkering in natura

Een andere veel gekozen vorm van een uitvaartverzekering is een uitbetaling in Natura. Dit houdt in dat bij het overlijden een compleet verzorgde uitvaart geregeld wordt. Er wordt dan geen bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden, dit kapitaal zit dan in de uitvaart zelf. Groot voordeel hiervan is dat de uitvaart dan door de nabestaanden niet helemaal zelf geregeld dient te worden, maar dat dit geregeld wordt door een uitvaartmaatschappij.

Welke vorm van een uitvaartverzekering je ook kiest, het is wel degelijk belangrijk om nu al na te denken over je oude dag. Het laatste wat je wil is waarschijnlijk je nabestaanden met kosten opzadelen om afscheid van je te nemen. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk best fors zijn als je dit zelf moet betalen. Een goede voorbereiding op je oude dag is dus niet voor niets. Online kun je je uitvaartverzekering vergelijken met anderen, om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *