De temperatuur van een vloerverwarming

Vloerverwarming, misschien wel het meest aangename systeem om zo je woning warm te krijgen, helaas duurt het wel wat langer dan bijvoorbeeld radiatoren. Bij vloerverwarming wordt normaal gezien geen dag en nacht temperatuur ingesteld omdat het opwarmen en afkoelen erg lang duurt, hierdoor wordt ook energie bespaard.

Maar wat is nou de perfecte temperatuur?

Daar is eigenlijk geen antwoord op te geven, dit is natuurlijk per persoon verschillend maar er wordt gezegd dat er vanaf 18 graden condens op de vloer kan komen. Aangeraden wordt dus om hieronder te zitten. Het meeste wat gezegd wordt is om een standaard temperatuur van 16 graden in te stellen voor je vloerverwarming.

Wil je toch tot het extreme gegaan dan moet je ook rekening houden met de maximale temperatuur. Niet iedere vloer kan al deze hitte aan maar als het rond de 30-40 graden gehouden wordt dan kan er niet zomaar iets geks gebeuren.

Dit is tevens ook de aangeraden maximale temperatuur door artsen, vanaf deze temperatuur hanger er nog geen gezondheidsrisico’s aan. Vroeger werd zelfs gedacht dat vloerverwarming sowieso ongezond was, gelukkig zijn we er inmiddels achter dat dit niet het geval is en kunnen we lang genieten van een warme vloer.

Zet dan ook niet zomaar je vloerverwarming uit maar zet deze op een laag pitje. Hierdoor blijft het verbruik beperkt en moet dus niet opnieuw het hele systeem opgewarmd worden.

 

Het belangrijkste om rekening mee te houden is het soort vloer wat je hebt om daarmee rekening te houden met de temperatuur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *